Igor Kokoškov
Alo Vladimir Markovic
Igor Kokoškov

AP

Igor Kokoškov, Foto: AP

Košarkaška reprezentacija Srbije bi mogla da dobije ogromno pojačanje pod reketima i to odmah po dolasku Igora Kokoškova na mesto selektora nacionalnog tima!

PROČITAJTE JOŠ:

U pitanju je košarkaš Finiks Sansa sa kojim je Kokoškov imao priliku da sarađuje dok je vodio ovaj tim prošle sezone!

Frenk Kaminski vuče srpske korene sa očeve strane, a kao mali igrao je u srpsku ligu u Čikagu gde je i rođen.

Frenk Kaminski

(AP Photo/Rick Scuteri)

Frenk Kaminski, Foto: (AP Photo/Rick Scuteri)

Njega legendarni Čarls Barkli poredi sa Dirkov Novickim, dok ostali košarkaški stručnjaci smatraju da podseća na Vlade Divca!

On u Finiksu trenurno igra na poziciji krilnog centra, a odlično pokriva i poziciju petice zbog visine od 2.13 centimetara i 110 kilograma! Kokoškov je za "košmagazin" rekao da zarmišlja o ovom košarkašu:

"Baš sam ga spominjao jednoj novinarki Kingsa i drago mi je da ste to pomenuli. Znam da Kaminski ima delom i srpske korene. Ne znam tačno detalje, baš ću to da podelim sa kolegama u svlačionici. Ako govorimo o tom širem spisku, svako ko ima takav potencijal ima pravo i da bude uzet u obzir. Kaminski je NBA igrač, razmatraćemo, videćemo, on je “stretch 5”, ima dobru sezonu, Finiks Sans igraju dobro" - rekao je Kokoškov, a potom se nadovezao koje će igrače pozvati:

 "Taj spisak će biti glomazan, veliki, najvažnije je da ne propustimo nikog. Najvažnije je da nekog ne zaboravim, biće imena koja već reprezentuju srpsku košarku u NBA. Svi će biti ravnopravni. Nadam se da postoji entuzijazam, želja, ambicija kao i do sada da se reprezentuje svoja zemlja"

Kaminski ove sezone igra odlično u NBA ligi gde za 24 minuta na parketu u proseku beleži 10,9 poena i 5,6 skokova po meču.

BONUS VIDEO

Izjava Andree Trinkijerija posle prolaska Partizana u TOP 16!