Goran Dragić
AP
Goran Dragić

AP

Goran Dragić, Foto: AP

Dragićima je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio odličja Njegoša prvog reda i medalje zasluge za narod, a sve to naišlo je na burne i negativne reakcije u slovenačkim medijima i javnosti.

Prednjačio je njihov saigrač Mirza Begić, koji je na mrežama napisao samo:

"Strašno".

To je ništa naspram onoga što se moglo čitati na društvenim mrežama. Na kraju su Goran i Zoran morali da izađu u javnost i objasne svoj postupak.

"Želimo da odbacimo da ovo ima političku pozadinu. Pokazali smo da smo protiv bilo kakvog nacionalizma jer smo odgojeni da poštujemo i cenimo svakoga i još jednom želimo da se distanciramo od cele priče. Nismo umešani niti povezani s politikom, posebno onom s područja bivše zajedničke države", poručili su Dragići.

Komentari (5)

slobodan

21.08.2018 20:13

Srbi su vas doveli na vrh evrope, pokažite bar malo poštovanja.

zubac

21.08.2018 20:41

Koliko znamo Dodik je legalno izabrani predsednik jedne od republika u BiH i stvarno ne znam zasto bi nekom smetalo to sto je njima dao ordenje. Cini mi se da je ovde na djelu najgora vrsta sovinizma.

realista Rista

22.08.2018 07:47

Prikupljanje pol.poena kao i ovde sto se svaka sitnica koristi. Sto bi davao odlikovanje NJEGOSA??? za zasluge u drugoj drzavi???? Ali druzenje sa poznatima koristi.

valjevac

22.08.2018 08:49

Pa kome ce da smeta nego Mirzi. Samo neka mu smeta, Dragici budite ponosni sto ste Srbi a Mirza neka se zapita sta je.M. Mislim da ni sam ne zna al ako pogleda u ikonu svojih predaka koju krije na tavanu mozda i sazna.

Djordje

22.08.2018 11:03

Podrska za bracu Dragic.Ponosni smo na vas uspeh i ponosni smo sto ste Srbi.