Nebojša Čović
Foto: Privatna arhiva/KK Crvena zvezda

U susret novoj sezoni u Košarkaškoj ligi Srbije, održan je i seminar na Staroj planini, gde su prisustvovali čelnici takmičenja, kao i predstavnici svih klubova koji se takmiče. Tokom seminara, u obzir je uzeto i jedno novo pravilo, prema kom će Zvezda i Partizan biti u obavezi da igraju ovo takmičenje. 

Sve to je odrađeno u sklopu reči Svetislava Pešića, koji je gostujući na RTS-u nakon Mundobasketa istakao da je srpska košarka u velikom problemu zbog činjenice da nema jaku domaću ligu, koja će moći da pravi košarkaše. 

Kako je na seminaru učestvovao i Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, on je medijima dao i jednu izjavu, gde se dotakao upravo Svetislava Pešića i njegovih reči da Srbija nema jaku ligu.

ČOVIĆEV ODGOVOR SELEKTORU PEŠIĆU Mi ligu imamo i bilo bi dobro da je malo poseti

KSS

 

REVOLUCIJA U SRPSKOJ KOŠARCI Pravi se jaka domaća liga, sve je već dogovoreno

- Ja sam veoma zadovoljan da je nastavljena tradicija proslava na balkonu Skupštine grada, koju sam uveo 1995. dok sam bio gradonačelnik Beograda. Bilo je lepo, bilo je dobro i ja još jednom čestitiam selektoru Pešiću i reprezentaciji. Ja već 3-4 godine pričam da su nam neophodne promene i između ostalog na tu moju priču o promenama je i došao Pešić da postane selektor. Njegova priča je u redu, a to je da medalja ne sme da pokrije nešto što su naši nedostaci.

- Mi moramo da zavrnemo rukave i da radimo na novoj strukturi koja je neophodna, kako KLS-a, tako i Košarkaškog saveza Srbije. I samo da kažem Pešiću, mi ligu imamo i bilo bi dobro da malo poseti tu ligu. On je sad napravio odličan rezultat, ali znate kako kažu, nemoj da se mnogo poneseš u pobedi, kao što se ne treba zaneti ni u porazu. Treba imati pravu meru za sve stvari, Pešića poštujem, sa njim sam radio i 2001. i 2002, kada smo osvajali zlata. On je nekako predodređen za titule, ali eto prvi put mu se sad desio poraz u finalu - rekao je Čović.

 BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading