Košarkaši Srbije
Foto: Privatna arhiva/FIBA

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić posle Mundobasketa osvrnuo se i na dva naša najveća kluba Crvenu zvezdu i Partizan, koji će Srbiju i sledeće sezone predstavljati u Evroligi.

- Mi imamo u svim ligama igrače koji nemaju apsolutno nikakve perspektive za budućnost velikih naših klubova ili za reprezentaciju. Najverovatnije, ono što će se desiti iduće godine ili za dve godine, verovatno će Crvena zvezda i Partizan dobiti pozivnicu za Evroligu, a posle toga će postati suvlasnici takmičenja. To će se 100 odsto desiti - rekao je Pešić u emisiji "Oko" na RTS.

Selektor "orlova" nema dilemu:

- Mi ne trebamo da igramo ABA ligu. Ne da ukinemo. Nego mi moramo da se vratimo tamo gde pripadamo. Znači, mi moramo da imamo profesionalnu srpsku ligu. I to odmah, sada, odmah. Odmah sada, na kraju ovog olimpijskog ciklusa. Da, onog trenutka kada Crvena zvezda i Partizan definitivno dobiju sigurnost da će svake godine igrati Evroligu kao litvanski klubovi - izjavio je Pešić.

Prokomentarisao je Kari na koga treba da se ugledamo.

- Na Litvance! Svaki klub je tamo dobio pravila ponašanja. Kakvu dvoranu treba da imaju, do 5.000, 3.000 mesta. Apsolutno sve regulisano. I oni igraju svoju ligu i igraju evropska takmičenja. Šta se kod nas dešava? Osim Crvene zvezde i Partizana, niko ne igra u Evropi. Kad mi napravimo profesionalnu srpsku ligu, jedinstvenu srpsku ligu, ne znam, kako god. Onda će se iz te srpske lige biti prohodnost za evropska takmičenja. Mi treba da se povezujemo sa Evropom, sa svetom. Mi moramo da se povezujemo sa Evropom. Mi moramo da budemo u Evropi - dodao je Pešić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading