Svetislav Pešić
Foto: AP/AP/Petr David Josek

 

Srbija igra finale Svetskog prvenstva u košarci! Od 14:140 će se naši "orlovi" sastati sa Nemačkom u meču za zlato. Selektor Svetislav Pešić je do oko 6:20 po srpskom, a 12:20 po lokalnom vremenu držao poslednji trening tima na ovom šampionatu.

Nakon toga nije bilo obraćanja medijima i naši košarkaši su otišli da se odmore i koncentrišu na finale, a selektor se poslednji put obratio sinoć kada je nakon razgovora za srpske medije odvojio nekoliko minuta i za strance. 

-Ne samo ja nego svi mi jako poštujemo nemački tim. Reprezentacija Nemačke je tim čiji je najvažniji kvalitet kontinuitet. Igraju zajedno četiri ili pet godina. Ovo je generacija koja igra odlično i ovde u Manili su opet demonstrirali to. Pobedili su sve mečeve i to znači da će sutrašnji meč biti jako težak za obe strane - rekao je selektor Pešić.

DEMONSTRIRALI SMO TIMSKU KOŠARKU SA DOBROM ODBRANOM Selektor Pešić se obratio pred ključnu bitku sa Nemcima

EPA/MARTIN DIVISEK

 

ZA SVI SRBI Molitva za košarkaše Srbije i Svetislava Pešića: Urnebesna objava postala hit na društvenim mrežama (FOTO)

On je naglasio da je njegov tim na ovom šampionatu demonstrirao timsku košarku i da je Srbija zaslužila finale u kome se našla.

-Mi smo demonstrirali timsku košarku sa dobrom odbranom, sa tranzicionim napadom, sa kontrama i ja mislim ono što sam rekao i ranije. Oba tima, i Nemačka i Srbija, zaslužuju da budu u finalu.

Mundobasket

FIBA

 

Na kraju je pričao i o posebnim vezama sa nemačkom košarkom. Selektor Srbije je od 1987. do 1993. bio selekot Nemačke, od 1993. do 2000. je vodio Albu, u sezoni 2001/02 je bio na čelu Kelna, a ponovo je na kratko bio selektor Nemaca 2012. godine nakon čega je proveo četiri goine u Bajernu.

-Finale je uvek posebno. Moje uspomene vezane za nemačku košarku su uvek pozitivne i ja dao sam najbolji godine trenerske karijere nemačkoj košarci. Nemačka košarka mi je mnogo pomogla u dobrim i u lošim momentima. Postao sam trener na ovom nivou u Nemačkoj. Svi ljudi u nemačkoj košarci su moji prijatelji, poput bivših igrača koji su u Košarkaškom savezu Nemačke. Znate da sam sa porodicom i dalje u Minhenu i vrlo, vrlo sam blizak sa nemačkom košarkom - završio je Pešić.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading