Mundobasket
Foto: Promo/FIBA

Srbija je briljantnom igrom u četvrtfinalu savladala Litvaniju i plasmanom među četiri najbolja tima obezbedila plasman na Olimpijske igre u Parizu, a sada ima priliku da napravi "korak više" i plasmanom u finale obezbedi medalju.

"Nemačka jeste ekipa koja je jedina bez poraza, ali je za mene Kanada kompletan paket i najbolja ekipa. Imaju evropskog trenera i tačno se vidi njegov uticaj u načinu kako igraju. Igraju mnogo drugačije u odnosu na Sjedinjene Američke Države. Igru su prilagodili FIBA pravilima bolje nego Amerikanci. Za razliku od nekih ekipa koje imaju individualni kvalitet, oni igraju odbranu. To otežava i pripremu utakmice", kazao je Pešić novinarima u Manili.

Moramo da se borimo svim silama da im oduzmemo najjače oružje, a to je kontranapad i igra "jedan na jedan", gde su individualno mnogo jaki i atletski sposobni, dodao je Pešić.

"Orlovi" imaju veliki motiv da još jednom pokažu da su sazreli kao ekipa i da je došlo vreme da ova generacija napravi nešto baš veliko. Kanada je ozbiljan rival, ali sa njima može da se igra.

Sve je na nama...

U drugom polufinalu od 14.40 sastaju se SAD i Nemačka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading