SELEKTOR ŠOKIRAO Ma, kakvi Ameri, Kari kaže da je Kanada najbolja
Foto: Promo/KSS

- Gledali smo meč Kanade, gledamo sve, posebno sada kada dođu važne utakmice, mada su sve važne. Kanada je fantastična ekipa, 'andersajz', igraju takozvanu 'smol bol' košarku sa samo jednim visokim. To je njihova NBA košarka i ništa to nije novo, biće zanimljivo kako ćemo se mi organizovati, ko će koga da čuva i najvažnije je da li ćemo biti spremni da zaustavimo njihovu tranziciju u kojoj su fantastični - ističe Pešić i podseća da su to sve igrači koji igraju u NBA ligi.

- Kanada je možda pokazala najbolju odbranu na turniru i to sve otažava u pripremi za utakmicu. Ono što mi pre svega mislimo je da se borimo svim silama da im uzemo ono što ih najviše karakteriše, a to je tranzicija u napadu i jedan na jedan. Individualno su jaki, brzi, atletski su sposobni, dobro kontrolišu loptu i to će nas dosta koštati u radu nogama i to je to, ipak je polufinale. Igra se sa najboljom ekipom na prvenstvu. Nemačka je jedina ušla u polufinale bez poraza, ali to smo očekivali, međutim Kanada je apsolutno najbolja ekipa na turniru. Balansirani su i imaju evropskog trenera, bolje su se snašli po FIBA pravilima od Amerikanaca.

Pešić ističe da je ovo veliki uspeh za generaciju košarkaša koja je izborila direktan plasman na Olimpijske igre.

- Dobro smo, malo smo se mentalno i psihički odmorili, trenirali smo... Uvek ima neka povredica, ali to nisu povrede koje eliminišu igrače da ne mogu da igraju. Svi su spremni i raspoloženi su. Tenzija je korisna, presija nije dobra, ali može da poveća koncentraciju na igru. Tenzija je pozitivna stvar za mene - zaključio je selektor.

Utakmica je na programu u petak od 10.45.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading