Košarkaši Srbije
Foto: Privatna arhiva/FIBA

 

Da bi naši košarkaši prošli kao prvoplasirani iz grupe u četvrtfinale, potrebno je da u nedelju pobede Dominikansku Republiku, i da se nadaju čudu Portorika u duelu sa Italijom. U tom slučaju, Srbija bi bila prva u grupi, a Portoriko drugi.

U drugom slučaju, ukoliko Srbija pobedi Dominikansku Republiku, a Italija opravda ulogu favorita protiv Portorika, "azuri" će u četvrtfinale sa prve pozicije, a "orlovi" sa druge. Ukoliko Srbija zabeleži poraz u nedelju, zatvoriće sebi vrata ka četvrtfinalu, samim ti i ka direktnom plasmanu na Olimpijske igre u Parizu sledeće godine.

Košarkaši Srbije

FIBA

 

Dominikanska Republika posle poraza od Portorika, i dalje kao prvoplasirana može da prođe u narednu fazu takmičenja. Potrebno je samo da savladaju naš tim u nedelju, ishod drugog susreta ne bi uticao na njihovo prvo mesto.

Prvo mesto u I grupi je veoma značajno jer praktično garantuje izvegavanje glavnog favorita za zlato, selekcije Sjedinjenih Američkih Država sve do finala, sve pod uslovom da Amerikanci u nedelju opravdaju ulogu favorita i savladaju Litvaniju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading