Košarkaši Srbije
Foto: Privatna arhiva/FIBA

Košarkaši Srbije sutra igraju meč 3. kola grupne faze na Svetskom prvenstvu u Manili protiv Južnog Sudana, a kako su već naveli u brojnim intervjuima, cilj im je da napadnu neku od medalja. 

Naravno, ako pitate navijače i ljubitelje košarke u Srbiji, svi bi voleli da to bude zlatno odličje, mada za tako nešto naša ekipa će morati debelo da se pomuči. Ipak, dodatni motiv imaće i selektor Srbije Svetislav Pešić, koji ima šansu da napravi nešto što nijednom legendarnom stručnjaku iz naše zemlje nije pošlo za rukom. 

Naime, samo su tri košarkaška stručnjaka u istoriji košarke uspela da po dva puta osvoje Svetsko prvenstvo. To su legendarni Brazilac Togo Soareš Kanela, čuveni ruski trener i bivši selektor Sovjetskog Saveza Aleksandar Gomeljski, kao i američki stručnjak Majk Kžiževski. Pešić bi, u slučaju da osvoji zlato, postao četvrti stručnjak u istoriji košarke sa dve titule svetskog prvaka.

Košarkaši Srbije

FIBA

 

ALO! U MANILI "Orlovi" imaju veliku podršku Srba koji žive u glavnom gradu Filipina: Verujemo u naše momke, samo da izbegnemo Ameriku u četvrtfinalu i sve će biti dobro (VIDEO) 

To bi, zaista, bio veliki uspeh i dostignuće za harizmatičnog Piroćanca, jer bi došao do priznanja koje nisu uspeli da ostvare legendarni jugoslovenski i srpski stručnjaci. Primera radi, pokojni Dušan Duda Ivković ima jedno svetsko zlato, osvojeno 1990. godine, dok sadašnji trener Partizana ima zlato sa Mundobasketa 1998. godine. Osim toga, popularni Žoc ima i zlato kao igrač, što je jedini slučaj u istoriji košarke.

Nije samo Pešić trener koji na ovogodišnjem Mundobasketu juri taj poduhvat. To će probati da uradi i Serđo Skariolo, selektor Španije, koji je upravo sa ovom selekcijom postao prvak sveta u Kini 2019. godine. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading