AMERIKANCI RAZBILI SLOVENCE "Zmajčeki" bez Dončića nisu mogli da pariraju SAD-u
EPA

Igrali su "zmajčeki" bez prve zvezede Luke Dončića koji je zbog manje povrede propustio ovaj duel, ali teško da bi bilo bolje i da je on bio na parketu, možda bi samo razlika bila manja.

Od početka do kraja utakmice izabranici Stiva Kera su dominirali. To najbolje pokazuje činjenica da su Amerikanci dobili sve četiri četvrtine, s tim da je konačnih +30 bila najveća razlika na utakmici. 

Ovakvo ubedljiv trijumf protiv veoma kvalitetnog protivnika je pokazatelj da su SAD spremne na napad na svetski tron.

Najefikasniji kod pobednika bio je Entoni Edvards sa 15 poena, Džejlen Branson je dodao 11. Na drugoj strani najbolji je bio bivši igrač Partizana Gregor Glas koji je postigao 14 poena, dok je novi igrač Crvene zvezde Majk Tobi stao na četiri poena i sedam skokova.

AMERIKANCI RAZBILI SLOVENCE

EPA/SASCHA STEINBACH

 

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI Srpski košarkaš dobio doživotnu zabranu bavljenja sportom

Amerika će do početka Mundobasketa igrati još sa Španijom, Grčkom i Nemačkom, a Slovenija samo protiv Japana. 

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septebra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Inonezija. Reprezentacije, njih 32, su podeljene u osam četvoročlanih grupa iz koje se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. 

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. 

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28.) i Južni Sudan (30.). 

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading