Srbija u četvrtfinalu
Foto: Promo/FIBA

Protivnik našeg tima u drugoj eliminacionoj rundi na Evrobasketu biće bolji iz duela Litvanije i Turske.

Posle izjednačenog početka, Izrael je u drugoj polovini prvog perioda preuzeo inicijativu na terenu, u devetom minutu poveo i 10 razlike – 12:22. Iako su Orlići tako došli u situaciju da jure rivala, nisu odustajali. Trojkom Petra Radovića minut i po pre kraja prvog poluvremena prišli su na samo minus tri poena – 34:37, da bi potom Đorđe Šekularac prednost Izraela spustio i na samo pola koša razlike – 36:37. Izraelci su, ipak, uspeli da odbiju taj nalet našeg tima, prvo poluvreme završili serijom 5:0 za 36:42.

Orlići su u boljem ritmu ušli u nastavak meča. Nisu dozvoljavali rivalima da se odlepe, da bi posle tri i po minuta igre trojkom Petra Radovića i poveli – 50:48, uskoro su otišli i na plus šest – 56:50.

Igrali su naši momci dobro na obe polovine terena. Sjajnom odbranom podizali su samopouzdanje u napadu, što se najbolje videlo u skroz dobrim procentima šuta, posebno za tri poena.

Nešto sporije – na obe strane – ušlo se u poslednji period. Dugo se čekalo na poene nekog tima. Prvi su pogodili Izraelci, posle više od dva minuta, za 58:54. Minut kasnije pogodio je i naš tim – Vuk Zelić, iz prodora, da bi Daris Sijarić odveo Srbiju na plus sedam – 64:57, u 35. minutu.

Međutim, nije to bio kraj. Izrael je uzvratio serijom 6:0, u tom delu naš tim je imao problema sa izvođenjem penala, pa se ipak ušlo u neizvesnu završnicu – pred poslednja dva minuta bilo je 64:63.

Petar Radović je sa dva slobodna bacanja pred poslednjih 49 sekundi odveo naš tim na plus tri – 66:63, što je bio uvod u penal završnicu u kojoj je zatim Petar Bjelić stao na kaznenu liniju i oba puta bio precizan za 68:64. Izrael je imao tačno 12,1 sekundu za poslednji napad i tajm-aut pre njega, ali zahvaljujući sjajnoj odbrani našeg tima, nije čak uspeo ni da za predviđenih pet sekundi uvede loptu u teren. Naš tim je bio pred pobedom i plasmanom u četvrtfinale, koju je overio sa linije penala

Najefikasniji u našem timu bio je Petar Radović sa 16 poena, Ognjen Srzentić je dodao 13, uz 7 skokova, Andrija Bjelić je brojao do 11, a Vasilije Jovanović do 10 poena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading