NISAM HTEO DA NAPUSTIM PARTIZAN Lesor otvorio dušu, pa progovorio o odlasku u Panatinaikos
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a Francuska će biti u grupi sa Letonijom, Libanom i Kanadom.

Lesor, koji je prošle sezone igrao za Partizan, nastupio je na 28 utakmica za selekciju Francuske, ali sada ga muči povreda. 

Lesor se nalazi na spisku, ali zbog povrede članka bi mogao da otpadne sa spiska pa se Kole snašao i pozvao rezervu. Joan Makondu i Iv Pons čekaju vesti o Lesoru da vide ko će se od njih naći na reprezentativnom spisku. 

-Medicinsko osoblje je to koje odlučuje, a mi ćemo biti oprezni. Odlučili smo da ga poštedimo neko vreme pa sam pozvao Joana Makondua. Rečeno mi je da će Lesor biti sa nama, ali nije tu i ne znam kada će se vratiti - rekao je selektor Kole.

Jorgos Zakas, novinar SDNA, otkrio je da Lesora sigurno čekaju dve nedelje pauze.

-Nisam ozbiljnije povređen, u pitanju je neko uganiće članka koje je možda malo jače i to je to. Napredujem malo po malo i iz nedelje u nedelju se sve bolje osećam. Imam redovne terapije kod fizioterapeuta i u trening kamp reprezentacije sam već došao povređen. Frustrirajuće je kada samo možeš da gledaš treninge i utakmice - rekao je Lesor.

SLEDEĆA STANICA - DONJI VAKUF Brat Kevina Pantera potpisao za klub iz BiH

Matijas od 2019. godine nije igrao za reprezentaciju i sada je ponovo dobio poziv.

-Stvarno želim da igram na Mundobasketu, to je kratak turnir. Ipak, rokovi su kratki i zbog toga je sve dodatno teže. Učestvujem u video analizama i tokom treninga sam na rehabilitaciji. Svi kažu da sam mnogo napredovao i da se moja uloga promenila, strpljenje, učenje igre, iskustvo.. Mirniji sam - kaže francuski centar.

O odlasku iz Partizana u Panatinaikos, rekao je:

-Bilo je komplikovano, nisam hteo da napustim Partizan, ali činjenica da sam otišao u Panatinaikos koji je tim sa sličnim ciljevima i uvek gleda da bude na vrhu Evrolige, pa me je motivisao i uz to potpisao druge vrhunske igrače. Znam da i u Atini može da bude luda atmosfera, pa jedva čekam da vidim OAKA Aren baš kao što je to bilo dok sam igrao za Partizan - rekao je Lesor.

Imao je sezonu života u Partizanu i bio u idealnoj petorci Evrolige.

-Ne budim se sa željom da igram NBA ligu. Srećan sam u Pantinaikosu. Ukoliko dobijem poziv iz NBA to je još bolje, ali moj cilj je da svakog dana budem bolji igrač i saigrač, da razumem trenera i njegov sistem. Videćemo šta će mi se otvoriti, jer zaista ni ne znam ko ima prava na mene u NBA - poručio je francuski centar.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading