Luka Dončić
Foto: EPA/EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Zvezda gostiju Luka Dončić odigrao je ukupno 13 minuta, sve u prvom poluvremenu, dovoljno da ubaci 18 poena i bude najefikasniji na meču (uz Mitoglua).

Grci su imali daleko više raspoloženih košgetera i otud sigurna pobeda, uz konstatno dvocifreno vođstvo u drugom poluvremenu koje je u jednom momentu, sredinom treće deonice, iznosilo i 20 poena (68:48). 

Kod Grka, najefikasniji je bio novi igrač Panatinaikosa Dinos Mitoglu sa 18 poena, košarkaš Olimpijakosa Mihalis Luncis ubacio je 17, a odličan je bio i Nikos Rogavopulos sa 10 poena.

ŠVED POŽELEO EVROLIGU CSKA je prošlost, evo sa kojim klubom je razgovarao

Tomas Vokap je meč završio sa 7 poena i 5 asistencija, a Jorgos Papajanis sa 9 poena.

Gosti su u poslednjoj deonici popravili pristup i preciznost, Grci malo "digli papučicu sa gasa", pa je krajni rezultat još bio i podnošljiv po izabranike Aleksandra Sekulića.

Tome je doprinela i rola Klemena Prepeliča, drugog strelca tima sa 12 poena, doduše gro poena je postigao još u prvom delu meča.

Dve selekcije su i nedavno odmerile snage, u sredu u "Stožicama", kada je bilo daleko neizvesnija borba i sama završnica, nakon koje su Grci odneli trijumf.

Naredni prijateljski meč Slovenci igraju na svom terenu protiv Crne Gore. 

Ipak centralna figura utakmice bio je legendarni grčki košarkaš i član "Kuće slavnih" Nikos Galis čiji je slavni dres nacionalnog tima sa brojem četiri povučen iz upotrebe.

Ceremonija i svečani trenutak podizanja dresa pod svodove "OAKA" Arene odigrali su se neposredno pre početka utakmice.

Veliki Nikos Galis, sa suzama u očima je ispratio ovaj trenutak, uz ovacije čitave hale.

Galis je sa reprezentacijom Grčke osvojio evropsko zlato 1987. godine, kao i srebro dve godine kasnije. Gotovo čitavu karijeru proveo je u Arisu (13 godina), a završio je u Panatinaikosu (dve sezone igrao tamo).

Pet puta je bio najbolji strelac Evrolige.

Smatra se za jednog od najvećih grčkih igrača svih vremena.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading