Košarkaši Srbije
Foto: Promo/FIBA

Srbija je u finalu u punom Čairu pobedila Nemačku sa 65:54.

Rival "orlićima" u borbi za zlato biće reprezentacija Španije koja je savldala Francusku sa 70:58.

Presudna je bila treća deonica koju je ekipa Nenada Stefanovića rešila u svoju korist 19:12.

Prvo poluvreme proteklo je u borbi u svim parametrima ravnopravnih rivala. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi naš tim zahvaljujući pet vezanih poena Pavla Nikolića 42 sekunde pre odlaska na veliki odmor poveo 38:33. Na istoj distanci ekipe su otišle u svlačionice.

U dobrom ritmu Orlići su počeli i drugo poluvreme. Trojka Ćurčića, poeni Topića i u 22. minutu Srbija je povela 46:35. Nemačka je uzvratila sa brzih 5:0 i vratila se u igru.

Dugo potom čekalo se na poene sa obe strane. Prvi su pogodili Nemci, i to trojku, kojom su spustili na 46:42 i naterali Nenada Stefanovića na minut odmora. Potencijalni problem za naš tim bila je i treća lična greška kapitena Nikole Topića već polovinom trećeg perioda.

Bogoljub Marković je odbio nalet Nemačke i pokrenuo naš tim. Ubrzo je dodao i dva penala, Đurčić pogodio iz kontre, pa Bošnjaković uz faul, da bi ovaj deo igre zaključio Ristić iz kontre za 57:45. Bili su to trenuci u kojima je naš tim igrao mnogo brže, ali pre svega agresivnije u odbrani.

Topić pod košem, Bošnjaković za tri i Srbija je za manje od minut i po igre u poslednjem periodu pobegla na 62:45. Ispostavilo se da su Orlići tada slomili rivala. Nemačka je imala još jedan nalet, u seriji 5:0 za 62:50. Ali, naši momci nisu dozvolili rivalu da ugrozi njihovu prednost i otšli su u finale.

Najefikasniji u našem timu bio je Nikola Topić sa 16 poena, Bogoljub Marković i Pavle Nikolić su ubacili po 11.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading