GRCI U STRAHU "Helenima" nije lako: Svi se pitaju da li će Adetokumbo biti spreman za Mundobasket
EPA/CLEMENS BILAN

Lekari ga savetuju da propusti šampionat, ali ostavljaju mogućnost da sam odluči

Španija će morati da brani naslov bez Lorenca Brauna, Srbija nije sigurna kako će se izjasniti Nikola Jokić, a Grci strahuju da li će na Svetskom prvenstvu moći da se oslone na Janisa Adetokunba. Najbolji igrač Helena je preko noći postao sportska tema dana u državi koja grozničavo čeka vesti vezane za njegov status pred Mundobasket 2023.

Isprva, sve se činilo idiličnim. Sa Milvokijem je okončao sezonu u NBA ranije od očekivanog termina, imao skoro tri meseca na raspolaganju pre početka turnira na Filipinima, Indoneziji i Japanu, dovoljno vremena da se odmori, a zatim priključi kolegama iz državnog tima, međutim, ove srede uticajna Gazeta je zabrinula celu naciju informacijom da Janis već dve sedmice ne trenira. I da će morati još neko vreme da odsustvuje sa terena. 

DEJVIS OSTAJE U EVROLIGI Amerikanac pronašao novi klub

Razlo je činjenica da je Adetokunpo neplaniramo sredinom juna morao u Njujork, kako bi sanirao problem u levom kolenu identifikovan još tokom prethodnih sezona. Sad se samo pogoršao. Do te mere da je zahtevao atroskopiju. Kad je taj zahvat u pitanju, preporučeno minimalno mirovanje je tri sedmice. Od operacije su prošle dve, ali ne ide baš sve jednostavno, niti se Janis još vratio u salu individualnom radu, niti ima naznaka kad će se to desiti. Ruku na srce, vremena ima dovoljno, jer planetarni šampionat kreće tek 25. avgusta, mada...

Sugestije lekara su da propusti obaveze u reprezentaciji i spreman dočeka narednu NBA sezonu. Nije ni prvi, ni poslednji koga Amerikanci tako savetuju. Doduše, ne obavezuju, te je na zvezdi Baksa da odluči hoće li na Svetsko prvenstvo ili mu je korisnije da hvata zalet za klupske obaveze.

Grci su na Mundobasketu smešteni u Grupu C, sa Sjedinjenim Američkim Državama, Novim Zelandom i Jordanom. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading