EVROLIGA SUROVA PREMA GRCIMA Osim pobeda, Panatinaikosu na naplatu dolazi i kazna od milion evra
Foto: EPA/EPA

Evroliga je odlučila da kazni Panatinaikos sa oduzimanjem dve pobede u ovoj sezoni takmičenja, zbog kršenja finansijskog fer-pleja u protekle dve godine, ali to nije sve. Kako tvrde španski mediji, PAO će dobiti i kaznu od 725.000 evra. 

Nije to sve, iako je propisana kazna od 725.000 evra, bar prema tvrdnji Španaca, ova cifra se može i uvećati ukoliko PAO ne reguliše probleme do početka iduće sezone. Kazna će porasti za dodatnih 400.000 evra, što će biti veliki udaraca za grčku ekipu. 

NAVIJAČI PARTIZANA, TO JE KAO RELIGIJA Otac Dantea Egzuma oduševio crno-bele (VIDEO)

EVROLIGA SUROVA PREMA GRCIMA Osim pobeda, Panatinaikosu na naplatu dolazi i kazna od milion evra

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

 

Prema zvaničnom saopštenju Evrolige, Zeleni su već kažnjeni oduzimanjem dva trijumfa, a to sve zbog finansijskih malverzacija u periodu od pre tri do četiri sezone, odnosno vreme kada se svet borio sa pandemijom koronavirusa kada su dovodili igrače, a nisu imali adekvatnu finansijsku podlogu za to.

Sada, Panatinaikos ima vremena da "reguliše" svoje probleme, iako su u toku sezone na Dejanu Radonjiću "izgubili" dodatnih milion evra zbog njegovog ugovora i raskidanja istog. Takođe, bilo je tu i raskidanja ugovora sa igračima i nekih skupih kupovina.

Mogao bi PAO da upadne u velike probleme ako ne pronađe rešenje. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading