KOUČ, TI SAMO RECI ŠTA TREBA Svetislav Pešić o reprezentaciji, Jokiću, ali i slučaju Kampaco
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Pešić je otkrio kako Jokić utiče na ekipu.

- On je drugačiji. Ako razgovarate s njim šta i kako treba da se uradi, on kaže ‘Kouč, ti samo reci šta treba i mi idemo u tom pravcu‘. Nije on osoba koja viče, skače, drži govore, viče u pozadini, ali samo njegovo ponašanje ga dovodi u poziciju vođe - rekao je Pešić u emisiji "Oko".

KOUČ, TI SAMO RECI ŠTA TREBA Svetislav Pešić o reprezentaciji, Jokiću, ali i slučaju Kampaco

Photo/David Zalubowski

 

 

Odgovorio je Pešić i na kritike zbog čega se posle debakla na EP nije vratio sa igračima. 

- Ja se uvek vraćam sa ekipom. Da li je noć ili dan, uvek se vraćam sa njima. Iz organizatorskih razloga, nisam mogao da dođem na avion, zato što smo dobili 12 karata od Er Srbije i samo sam mogao da dođem, ako jedan igrač ne uđe na avion. A meni su najvažniji igrači. To je jedini razlog. Od čega imam da se sakrivam? Ja sam ponosan na ono što sam uradio. Proces je uspeh, a utakmica sa Italijom samo jedan neuspeh - pojasnio je Pešić.

Prokomentarisao je Pešić i situaciju Crvene zvezde sa Kampacom u Evroligi.

- Situacija je takva da je on kažnjen, a Zvezda uskraćena. Osnova svega je da samo novi generalni direktor Evrolige Maršal Glikman može da anulira ovu kaznu. Da li će on to da uradi? Sportski gledano, on to može, ili da se pronađe neko drugo rešenje da Kampaco igra - istakao je Pešić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading