ŽELIM DA OSVAJAM MEDALJE Đorđević najavio velika dela sa Kinom
EPA/ANTONIO BAT

Legendarni košarkaš i bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević tokom prošlog meseca potpisao je ugovor sa reprezentacijom Kine. Sada se oglasio u tamošnjim medijima.

- Da biste pobedili najbolje, potrebno je da se suočite sa njima kako biste znali njihove prednosti i mane, ali i otkrili svoje prednosti i neutralisali slabosti - rekao je Đorđević.

Kada je reč o ciljevima koje ima sa novom reprezentacijom, rekao je:

- Nikada ne kažem da je rival bolji od nas pre kraja utakmice. Moj cilj sa svakim timom koji treniram je da osvajam medalje. Prema mojoj košarkaškoj filozofiji, elitni igrači moraju dobro da tumače igru i svoje pozicije. Moraju ne samo da razumeju šta mogu da donesu klubovima, već i da budu svesni uloga u reprezentaciji. Pre svega, igrač mora da bude profesionalac, kao i da ima predstavu da je obući dres reprezentacije najveća čast koju igrač može da doživi - zaključio je Đorđević.

Poslednji trenerski angažman Đorđević je imao u redovima Fenerbahčea, koji je napustio na kraju prethodne sezone u kojoj je sa istanbulskim klubom osvojio titulu u domaćem šampionatu. 

Prethodno je kao trener predvodio Olimpiju iz Milana, Beneton, Virtus iz Bolonje, Bajern iz Minhena i Panatinaikos. Kao selektor je predvodio košarkašku reprezentaciju Srbije sa kojom ima po srebro sa Mundobasketa, Evrobasketa i Olimpijskih igara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading