PRAVO U CENTAR Aco Petrović jednom objavom objasnio kakva je trenutna situacija u hrvatskoj košarci
EPA/ Robert Ghement

Košarkaš Albe i naturalizovani Amerikanac Džejlen Smit je organizator igre hrvatske reprezentacije, a tako je bilo i na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Međutim, Petrović je na meču tima iz Berlina i Olimpije uočio da to i nije njegova primarna pozicija.

BENTIL HITNO MORAO DA NAPUSTI ZVEZDU Košarkaš crveno-belih otišao u Afriku

-Evo malo statistike iz koje se može puno toga iščitati. Svi koji prate imalo pažljivije Evroligu znaju da je Tamir Blat čisti plej koji je u pobedi Albe protiv Milana igrao 31 minut (9 asistencija). Dakle većinu vremena Džejlen Smit (27’) proveo je na dvojci te uspeo da šutne 10 trojki - napisao je Petrović na svom Tviter profilu.

Od tih 10 pokušaja iza linije 6,75 je pogodio samo dve, a Petroviću ostaje da nastavi potragu za plejmejkerom što je problem o kojem je i ranije pričao – nedostatak istog u Hrvatskoj još od raspada Jugoslavije. Očigledno je da sugeriše da je i izbor Smita bio pogrešan, s obzirom na to da je pre reč o beku nego organizatoru igre.

Hrvati nemaju ni selektora nakon odlaska Damira Mulaomerovića, te će upravo Petrović voditi ekipu u utakmicama pretkvalifikacija za Evrobasket 2025. godine u decembru do imenovanja novog. Do sada su to mesto odbili Jurica Golemac i Dario Gjergja. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading