KOŠARKAŠI SRBIJE ZALUDELI CELU EVROPU I legendarni Španac veruje da "orlovi" mogu do trofeja
EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Predsednik košarkaškog saveza Španije Horhe Garbahosa govorio je za srpske medije posle pobede "crvene furije" u osmini finala Evropskog prvenstva.

Španija je posle produžetka bila bolja od Litvanije i sada čeka boljeg iz duela Finska - Hrvatska.

Pred turnir bilo je mnogo polemike oko naturalizacije Lorenza Brauna, koji je na kraju dana bio najzaslužniji za pobedu Španije postigavši 10 poena u produžetku.

- Ne znam da li je najbolji, ali znamo da je lider, znamo ko je Lorenzo Braun. Dali smo mu pasoš, lično sam od njega zatražio da pomogne mladim košarkašima, da im pomogne da postanu profesionalci i veterani u jako kratkom vremenskom periodu. Mnogo nam pomaže, postigao je 20 i nešto poena, ali on nam daje mnogo više od samih koševa - rekao je slavni španski košarkaš.

KOŠARKAŠI SRBIJE ZALUDELI CELU EVROPU I legendarni Španac veruje da

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

 

 

O zvezdama turnira rekao je sve najbolje, ali i dodao da Nikola Jokić, Janis Adetokumbo i Luka Dončić nisu jedine pretnje iz Srbije, Grčke i Slovenije.

- Oni su neverovatni košarkaši, ali Grčka nije samo Janis, Slovenija takođe nije samo Dončić, a definitivno i Srbija je mnogo više od samo Nikole Jokića. Pokušaćemo da se takmičimo koliko možemo, čak i ako znamo da igramo, ne znam da li baš najbolji Evrobasket svih vremena, moraćemo da sačekamo do kraja, ali sigurno je jedan od najboljih - kaže Garbahosa.

Na kraju Garbahosa je prokomentarisao selekciju Srbije istakavši da se ugledao na Svetislava Pešića kada je bio mladi košarkaš.

- Sjajan su tim, imamo veliko poštovanje za Srbiju, za Savez i trener. Pešić je legenda, kada sam bio klinac ugledao sam se na njega kao na trenera, a onda imate Jokića i mnogo drugih košarkaša. Jedan od glavnih favorita za zlato - zaključio je Garbahosa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading