SELEKTOR OTVORENO PRED KLJUČNE MEČEVE Pešić: Nisam ja toliko loš trener, Bjelica ne igra
Tanjug

Utakmica sa Grcima na programu je u četvrtak od 20.00, a selektor je govorio o teškim kvalifikacijama.

- Prva runda je završena, sve je poznato, nismo se tu nešto proslavili. Uvek postoje razlozi, objektivni i subjektivni. Ono što je važno da se kaže ja ne bih potcenjivao sve te prozore koje smo igrali. Kroz ta tri prozora prošlo je 23 igrača što je apsolutni rekord svih vremena. To je loše jer nismo ostvarili kontinuitet sa jedne strane, a sa druge strane trener je imao priliku da vidi šta se to dešava u Srbiji, Da vidi šta je ostalo od sistema, dobili smo kompletniji uvid, da toga nije bilo možda ne bi znali da neki igrači postoje - rekao je Pešić.

SELEKTOR OTVORENO PRED KLJUČNE MEČEVE Pešić: Nisam ja toliko loš trener, Bjelica ne igra

Tanjug

 

 

Nastavio je u istom ritmu.

- Mi smo igrali protiv Letonije i Belgije koje su izuzetno jake selekcije. Naravno, malo me gledate kada kažem izuzetno jake... Ali sa našim nepostojanjem kontinuiteta igrali smo protiv timova koji su kao ekipe bolji od nas. Da li mi imamo veći potencijal i talenat od tih ekipa, nadam se da imamo. Ali mi nismo bili u mogućnosti da napravimo kontinuitet. Ja nisam baš tako loš trener kao što neki pričaju, ali da za tri dana napravim ekipu koja će da pobeđuje, toliko dobar nisam, A ni oni nisu toliko dobri da izađu posle tri dana i išamaraju Letoniju i Belgiju.

Mnogo igrača prošlo je kroz kvalifikacije.

- Nama je cilj bio da pobedimo. Na tih 23 igrača, počinje sada druga runda i dolaze osam novih igrača. Mi sa 31 igračem igramo kvalifikacije. Nije to lako ni igračima ni trenerima, ali gledamo da se skupimo, da probamo da napravimo jednu timsku hemiju koja je osnova za vrhunske rezultate i tu smo na putu da se popravljamo svaki dan, da pravimo stalno po korak napred i u nekoj zajedničkoj komunikaciji postajemo tim. Nadamo se da će se to možda videti sutra protiv Grčke - rekao je Svetislav Pešić. 

SELEKTOR OTVORENO PRED KLJUČNE MEČEVE Pešić: Nisam ja toliko loš trener, Bjelica ne igra

Tanjug

 

 

Sledi meč sa Grcima, a selektor baš ceni rivala.

- Grčka nikada u istoriji nije imala ovako moćan tim. Naravno nemaju kontinuitet generacije Galisa i Janakisa, ali ovo je sigurno najbolja reprezentacija koju Grčka ima i oni su najozbiljniji kandidati za medalju. To je atletika, izuzetna brzina, ne samo kad je u pitanju Janis nego i oba njegova brata. Imaju ogromno iskustvo, to su igrači kao Slukas, Kalates i Papanikolau koji su prošli sito i rešeto. To su i Agravanis, Kasadakis, takođe koji su igrali Evroligu i koji su svašta prošli. To je sve jedna dosta dobra ekipa, ali nismo ni mi loši, mi smo dosta dobri. Nadamo sa da će to što smo radili biti dobro i da će biti puna dvorana. Sutra smo favoriti jer je puna dvorana i očekujemo jednu maksimalnu podršku - dodao je Pešić. 

Nije želeo da ocenjuje igrače.

- Ne bih ja ocenjivao nijednog igrača, to ne želim, a to što se priča, kod nas se sve priča. Ovo nije debatni klub, mi smo kao i Grčka i na spoljnim i na unutrašnjim pozicijama rastemo. Treba malo da nas posluži zdravlje jer je ovo jedno naporno vreme posle vrlo naporne sezone gde su noseći igrači odigrali veliki broj utakmica. Nakon toga je potreban aktivan i pasivan odmor, dolazi do sitnih povreda, videli ste da je Nedović u jednom trenutku pao pa nije mogao da odigra kako može, ali se borio. Mnoge stvari ostaju u svlačionici, ne samo zato što su to neke velike tajne, nego zato što pokušavamo da zadržimo mirnoću.

Osvrnuo se selektor i na povrede.

- Nedović je pao na kuk, dobro je i sve je u glavi, velika njegova želja da se oporavi doprinosi da se oporavlja dobro. Mi tek večeras posle treninga određujemo ekipu. A posle možemo i nakon meča pred Tursku da menjamo tim. Bjelica je mnogo bolje, ali neće igrati ove dve utakmice. Gudurića ćemo da vidimo, a ostali su manje više tu. Kapiten je zdrav. svaki dan je trening -rekao je selektor. 

Vremena još ima.

- Stvar je jasna - večeras posle treninga će se znati kojih će 12 igrača nastupati u meču sa Grčkom, a od 16 igrača koji su bili u konkurenciji samo je sigurno da Nemanja Bjelica neće nastupiti protiv Grčke, ali se njegova situacija popravlja i sve je veća šansa da zaigra na Eurobasketu. 

Neće biti lako protiv Janisa.

- Plan meča se saopštava igračima. Ono što hoćemo da kažemo o košarci i načinu igre, prvi plan je da smanjimo broj primljenih poena iz tranzicije gde su oni mnogo jaki i najveći timski kvalitet njihov je što veoma dobro trče, Janis i njegova braća, ali i Kalates. Naš plan igre je pre svega zasnovan na tome kako smanjiti broj poena reprezentacije iz tranzicije. To je sada fokus. Ima tu i individualnih zadataka - zaključio je Pešić.

Bonus video:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ss

24.08.2022 21:01

Niste Vi ni malo los!!! Doduse ne igra Bjelica ali ni TEODOSIC! A sta da se radi🙈