Liverpul - PSŽ
Profimedia
Liverpul - PSŽ

Profimedia

Liverpul - PSŽ, Foto: Profimedia

Crvenoj zvezdi je za prolaz najviše odgovaralo da se meč u Liverpulu završio nerešenim rezultatom, ali "crveni" su uspeli da pobede favorizovani i prebogati PSŽ.

Liverpul je u dramatičnoj završnici pobedio PSŽ na Enfildu. Junak je bio Roberto Firmino koji je u nadoknadi pogodio za 3:2.

Pravi spektakl, tri gola u prvom i dva gola u izuzetno neizvesnom drugom proluvremenu.

Kada se već činilo da će se susret završiti rezultatom 2:2, pogodio je Firmino koji je igrao rovit.

Redsi su silovito ušli u susret i u prvih sedam minuta imali su pet kornera, ali PSŽ je izdržao nalete domaćina.

Francuzi su prvi put zapretili u 17. minuti kada je Kavani dobro šutirao, ali Alison je obranio.

Daleko bolju igru domaćin je krunisao vodstvom u 30. minuti nakon što je Staridž glavom postigao gol nakon odličnog ubacivanja Robertsona.

Šest minuta kasnije već je bilo 2:0. Juan Bernat je neopreznim startom oborio Vajnalduma, Čakir je odmah pokazao na belu tačku. Milner je bio siguran za 2:0. U 40. minutu smanjio je Munier nakon što se lopta odbila do njega u kaznenom prostoru.

Domaćin je u 58. minutu postigao i treći pogodak, ali Salahov gol je poništen jer je Staridž napravio prekršaj nad golmanom. Parižani su u 84. minutu ipak uspeli da izjednače, a pogodak je postigao Kilijan Mbape.

Salah je na svojoj polovini pogrešio u predaji lopte, lopta je došla do Nejmara koji je uposlio Mpbapea, a ovaj pogodio za 2:2. Kada se već činilo kao će susret završiti rezultatom 2:2, Roberto Firmino je u drugom minutu nadoknade pogodio mrežu i izazvao oduševljene na tribinama. Brazilac je u igru ušao u 72. minutu, a to mu je bio 150. nastup i 53. gol za Liverpul.