Ričmond Boaći
Alo/ Marko Metlaš
Ričmond Boaći

Alo/ Marko Metlaš

Ričmond Boaći, Foto: Alo/ Marko Metlaš

Posle dugih i intezivnih pregovora napadač iz Gane Ričmond Boaći se vraća u Zvezdu na jednogodišnju pozajmicu.

On ima platu 2.400.000 godišnje, a polovinu će da mu plaća kineski Đengsu odakle Boaći stiže na pozajmicu. Šampion Srbije će da mu da 700.000 evra za godinu dana, jer se sam igrač odrekao 500.000 da bi došao u Zvezdu čime je pokazao vezanost za klub u kom je za kratko vreme stekao veliku slavu.

Očekuje se da Boaći dođe u ponedeljak ili utorak što znači da će debitovati u drugom kolu kvalikacija za Ligu šampiona ukoliko Zvezda prođe Spartaks.

Boaći je svakako jedan od stranaca koji je ostavio najbolji utisak u Zvezdinom dresu, tresao je mreže redovno i baš takav igrač je bio potreban Zvezdi u pohodu na Ligu šampiona. Posle odlaska Aleksandra Pešića bilo je bitno Zvezdi da dovede jednog takvog igrača i na kraju je uspela da vrati Boaćija.

Sada su Nikola Stojiljković, Milan Pavkov i Dejan Joveljić dobili strašno društvo u špicu. Nema sumnje da je ovo veliko pojačanje za crveno-bele kako za Evropu, tako i za Superligu koja počinje uskoro.

Podsetimo, kineski Đengsu je danas realizovao transfer Interovog napadača Edera, tako da se time otvorila šansa za dolazak Boaćija u Zvezdu i ona je u smiraj ovog dana iskorišćena.