Robert Prosinečki
EPA/Yonhap
Robert Prosinečki

EPA/Yonhap

Robert Prosinečki, Foto: EPA/Yonhap

"Zvezdi je bilo vrlo važno da uđe u ovo takmičenje. I Liverpul i Napoli i PSŽ ulažu toliko puno novca, jači su, jače su im lige i vrlo teško je da im Crvena zvezda može parirati, moramo biti realni. Ali sigurno je da nikome od njih neće biti ni malo lako na Marakani koja će sigurno biti puna i to je jedno grotlo gde je svima vrlo teško igrati, ali za Crvenu zvezdu je važno da samo dobro odigra i najvažnije je da je ušla u Ligu šampiona. Ne možemo sada očekivati, koliko god to navijači žele, neki veliki pomak u ovom trenutku. Nerealno je to, trenutno, za bilo koji klub sa ovih prostora, kako god se on zvao. Vrlo teško je da se može napraviti nešto više od samog ulaska u ovo takmičenje. Tako da ovo je prvi korak i nadam se da će Crvena zvezda svake godine biti učesnik ovog takmičenja jer bi to onda i finansijski i u mnogim drugim aspektima bilo drugačije. Najbitinije je za imidž kluba, jer Zvezde dugo godina nigde nije bilo, i bitno je da dođe do finansijske stabilizacije, kako bi klub dalje mogao da funkcioniše", rekao je Prosinečki za portal CZBG.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Nekadašnji igrač Zvezde smatra da navijači moraju da budu strpljivi u eliti.

"Tu će možda da bude i nekih poraza koji Zvezdini navijači najmanje vole, ali jednostavo treba proći taj proces u Ligi šampiona. Neka budu strpljivi, kao što su pokazali da su uvek uz klub i da navijaju onako kako su do sada navijali, kao i da ne bude nereda u ovim utakmicama koje dolaze jer dolaziće zaista veliki klubovi. Zvezda treba da pravi samo jedan napredak, a taj napredak se vidi u poslednje tri-četiri godine. U Ligi Evrope su odlično izgledali i nadamo se da ćemo pružiti dobro izdanje protiv ove tri ekipe koje dolaze".

Prosinečki je na kraju rekao da ne otpisuje mogućnost da se vrati u Beograd.

"U životu neke stvari ne možeš unapred znati, tako da se stvari jednostavno dese. Sada trenutno samo razmišljam o Bosni i Hercegovini, samim tim što mislim da Bosna i Hercegovina stvarno ima dobru reprezentaciju i da bi mogli da napravimo neki rezultat, a to je da odemo na Evropsko prvenstvo. A budućnost? Šta ja znam… Pre nikada nisam mislio da ću da budem u Azerbejdžanu, pa sam tamo ostao tri godine, tako da kada se prihvatiš trenerskog posla onda se stvari dešavaju. Tako da to ne mogu nikada da znam. Imao sam super vreme u Crvenoj zvezdi, koja je bila moja odskočna daska četiri godine kao igrača, a posle i kao trenera. Ja sam svoj prvi samostalni trenerski posao započeo u Zvezdi. Zvezda je moj klub i ona mi je pomogla u puno stvari, tako da jednostavno to je to", napomenuo je Prosinečki.