Partizan
Printskrin: FK Partizan/M. Todor
Partizan

Printskrin: FK Partizan/M. Todor

Partizan, Foto: Printskrin: FK Partizan/M. Todor

KRAJ - Utakmica je završena.

92' Rikaro Gomeš pogađa stativu i dobija aplauz od malobrojnih navijača.

84' Đerlek propušta izglednu priliku da se upiše u strelce, lopta je otišla tik pored stative večeras odličnog Vuka Radovića.

83' Goool! 3:0 za Partizan, strelac Rikardo Gomeš

72' Najbolja prilika za crno-bele. Zdjelar sam kao duh na drugoj stativi posle centaršuta Tošića, ali golman Rudara brani nemoguće.

68' Rudar ima novu priliku, ali opet mlak šut koji je jedva stigao do Kljajića.

61' Đukić sprema i treću izmenu i na teren šalje Rikarda Gomeša, a ući će umseto Ognjena Ožegovića.

59' Prva velika šansa za Rudar, lopta je išla kroz sredinu, ali napadač gostiju Bošnjak se prilično obrukao kada je izašao ispred Kljajića.

57' Trener Partizana Miroslav Đukić sprema dve izmene, na teren šalje Svetozara Markovića i Zorana Tošića, a ka klupi će Sejduba Suma i Mark Valijente.

51' Suma je ponovo pokazao da ima buran temperament i kada je izgubio jednu loptu okrivio je saigrača Ivanovića za tu grešku, mada je bilo očigledno da napadač crno-belih nema veze sa tim.

- Počelo je drugo poluvreme

POLUVREME - Partizan ne toliko lepršav, ali svakako siguran protiv Rudara i odlazi na odmor sa dva gola u mreži protivnika i ukupnim rezultatom 5:0 što znači da će drugih 45 minuta biti puka formalnost i mogućnost da Đukić pruži šansu nekim mlađima igračima poput napadača Jovana Kokira.

44' Goool! Partizan vodi 2:0, strelac ovoga puta Ognjen Ožegović posle udarca glavom na centaršurt Nemanje G. Miletića.

32' Dobar napad Partizana završen je bez ozbiljne šanse. Đerlek je odličnom loptom u prostoru našao Enakea, ali Rumun nije našao pravi put do Ožegovića koji je bio u sendviču igrača Rudara.

- Utakmicu iz lože stadiona Partizana posmatra i prvi golman Vladimir Stojković koji je na poštedi u ovoj utakmici.

Vladimir Stojković

Konstantin Radulović

Vladimir Stojković, Foto: Konstantin Radulović

29' Nemanja G. Miletić dobija žuti karton.

22' Suma se nije proslavio na drugoj stativi posle centaršuta Miletića, pogodio je spoljnu mrežu, ali nagovestio da više nije onaj problematični igrač iz prošle sezone.

19' Zanimljiv pokušaj Filipa Mitrovića iz Rudara, pokušao sa preko 60 metara da ugrozi Kljajića, ali povratnik u Partizan je izbacio loptu u korner.

11' Goool 1:0 za Partizan, gol za srpskog predstavnika postigao je u večeršnjoj utakmici kapiten Danilo Pantić. Suma je posle kombinacije kojoj je prethodio korner uposlio Pantića na "penalu", a ovaj je uz pomoć stative pogodio mrežu Pljevljaka.

 - Utakmici prisustvuje i nekadašnji košarkaš Partizana Uroš Luković, koji je ovo leto bio povazan sa povratkom u crno-bele, ali će ipak ostati u Mornaru iz Bara.

Branislav Ratkovica, Uroš Luković i Adin Vrabac

Aleksandar Dimitrijević

Branislav Ratkovica, Uroš Luković i Adin Vrabac, Foto: Aleksandar Dimitrijević

 7' Posle uvodnih sedam minuta crno-beli imaju nešto veći posed lopte, ali i gosti se polako oslobađaju pritiska i prelaze na polovinu rivala.

- Utakmica je upravo počela. Partizan nastupa u crnim dresovima i imaće prvi napad na ovoj utakmici. Meč sudi Italijan Doveri.

20.25 - Igrači izlaze na teren pred nekoliko hiljada gledalaca na stadionu u Humskoj. Crno-bele sa kapitenskom trakom predvodi Danilo Pantić.

20.10 - Partizan ne bi trebalo da ima problema večeras, a naredne nedelje u ovo vreme ukoliko ne bude iznenađenja u Humskoj igraće protiv litvanskog Trakaja, kluba osnovanog 2005. godine.

19.46 - Izašli su i zvanični sastavi za ovu utakmicu. U odnosu na prvi meč u Crnoj Gori večerašnji će propustiti reprezentativni golman Vladimir Stojković umesto koga će među stativama biti povratnik sa pozajmice Filip Kljajić. Osim promene na golu, nova lica u odnosu na Nikšić biće Đorđe Ivanović, Ognjen Ožegović, Armin Đerlek i Nemanja G. Miletić.

Fudbaleri Partizana večeras na svom stadionu dočekuju Rudar iz Pljevalja u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Posle ubedljivih 3:0 u prvoj utakmici pre sedam dana u Nikšiću, trener vicešampiona Srbije Miroslav Đukić odlučio je da poprilično promeni ekipu i odmori neke igrače pred start Superlige za vikend i utakmicu protiv Trakaja naredene nedelje u drugom kolu kvalifikacija za LE.