Zvezda - Arsenal
Ž. Vujičić
Zvezda - Arsenal

Ž. Vujičić

Zvezda - Arsenal, Foto: Ž. Vujičić

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA), zbog uletanja navijača u teren u Salcburgu, kaznila je Crvenu zvezdu sa zabranom vođenja pristalica na naredna dva gostovanja u Ligi šampiona.

Crvena zvezda se tereti za nekoliko prekršaja, osim ulaska navijača na teren evidentirano je i paljenje baklje i ubacivanje predmeta.

Dobro je da kazna neće sprečiti spektakle na Marakani! I to sva tri!

Etičko, Kontrolno i Disciplinsko telo UEFA je ovog petka donelo odluku da crveno-bele sankcioniše zabranom vođenja navijača na prva dva evro-gostovanja, što znači da "delijama" neće biti dozvoljeno da budu na utakmici 2. kola Lige šampiona u Parizu protiv PSŽ-a 3. oktobra, te protiv Liverpula na Enfildu 24. oktobra. 

Takođe, crveno-beli su kažnjeni i sa 30.000 evra.

UEFA je ostala dosledna svojim principima. Zbog sličnih grehova do sada je uglavnom delila finansijske kazne. Međutim, problem je predstavlja činjenica da je srpski šampion redovna "mušterija" evropske kuće fudbala i da mu je nedavno prepolovljena kazna zbog beogradskog duela sa Suduvom. Ipak, UEFA je u obzir uzela činjenicu da na teren u Salcburgu nisu utrčali navijači iz "kaveza", sektora koji je pripadao Crvenoj zvezdi.

UEFA je dan posle utakmice odigrane 29. avgusta uvažila žalbu crveno-belih da im se smanji prethodna kazna, kako bi mečeve u Ligi šampiona igrali pred punim tribinama stadiona "Rajko Mitić", ali je odmah potom otvoren novi postupak zbog upada navijača u teren, korišećenja pirotehnike i ubacivanja tvrdih predmeta, kao i zbog isključenja pomoćnog trenera Milana Kosanovića, koji je ubacio loptu u teren.

UEFA je već zabranila Crvenoj zvezdi da vodi navijače u Litvaniju, jer je delegat evropske kuće fudbala u Letoniji primetio nedolično ponašanje.

Komentari (3)

aca021

07.09.2018 12:31

Ne razumem zar takozvani navijaci ne mogu da se dozovu pameti i da se normalno ponasaju. Zar nezhvataju da nanose stetu kluba , a i sebi. Zar su toliki mazohisti?

Aca

07.09.2018 12:52

I treba da ih kazne pokazali su kakvi su seljaci!

Curcic srdjan

07.09.2018 13:15

Dve decenije prizeljkuju tu LŠ i balvani se ponasaju kao da su osvojili ligu pa upadaju na teren...doduse vise su tu usli na teren o gasterbajteri koji navijaju za zvezdu nego oni koji su dosli iz Srbije