Dragan Antić
Printscreen Youtube / South Medi
Dragan Antić

Printscreen Youtube / South Medi

Dragan Antić, Foto: Printscreen Youtube / South Medi

Trener Dinama iz Vranja Dragan Antić imao je buran nastup na konferenciji za novinare posle utakmice protiv Voždovca kada je, očigledno iznerviran porazom od 2:0, uperio prst u "sedmicu" iz redova kluba iz Zaplanjske i okrivio ga da mu je vređao igrače na rasističkoj osnovi.

Ta primedba bi bila opravdana da je popularni Recko upetrebio adekvatniju reč za svoje igrače, već mu se u neznanju ili neumeću omakao izraz CRNCI, koji je sam po sebi rasistički i uvredljiv za tamnopute fudbalere.

Rezignirani Antić je vidno uzbuđen izjavio:

"Neko od naših igrača je otišao tamo s publikom, a iskomplikovao je mali 'sedmica' iz Voždovca koji je došao da brani publiku.Tu je nastao ceo cirkus, celu utakmicu je mali provocirao i vređao mene, i moje crnce, nazivao ih je majmunima! Ne znam šta je sudija gledao. Dobio je žuti karton, ali celu utakmicu je provocirao sve živo. Ne znam da li je bio nervozan, ne znam šta je po sredi, takav bezobrazluk dugo nisam video", rekao je Antić.

Trener Voždovca Branko Vojinović stao je u zaštitu svoje "sedmice" za koju se ispostavilo da je krilni fudbaler Borko Duronjić čime je izazvao polemiku sa kolegom iz Vranja.

Ne bih komentarisao suđenje, ali teška optužba za Duronjića da je crne igrače nazvao majmunima. Siguran sam da to nije uradio. Koliko verujete svojim, toliko i ja mojim igračima. Ni sa tribina se nije nešto čulo što bi povredilo nekoga u Dinamu, korektno smo ušli u ovaj meč i siguran sam da to Duronjić nije rekao", naveo je Vojinović nakon čega je došlo do male polemike dva trenera, odnosno Antić je pokušavao da dodatno objasni svoje navode.

Inače, ukoliko je to uopšte važno, strelci za Voždovac bili su Miloš Pavlović i Filip Stuparević.