Đerdan Šaćiri
EPA/Martin Divišek
Đerdan Šaćiri

EPA/Martin Divišek

Đerdan Šaćiri, Foto: EPA/Martin Divišek

Đerdana Šaćirija je izgleda toliko zabolela prašina koja se u Švajcarskoj podigla oko pokazivanja "dvoglavog orla" na Mondijalu protiv Srbije, da ni pošteno izvinjenje nije mogao da uputi narodu čiji pasoš ima u džepu.

Šaćiri se juče, zajedno sa "saborcem" Granitom Džakom ali i kapitenom Stefanom Lihtštajnerom izvinio naciji zbog "orla", ali je u jednom pogrešio.

"Naravno, izvinjavam se svima onima koji su se osetili povređenim dok su gledali utakmicu u planinama", bocnuo je Šaćiri sunarodnike koji žive u ruralnim predelima zemlje.

Đerdan Šaćiri

EPA/Martin Divišek

Đerdan Šaćiri, Foto: EPA/Martin Divišek

Najtiražniji dnevnik Blik izašao je jutros s primerenim komentarom.

"Granit Džaka, Đerdan Šaćiri i Stefan Lihtštajner su priznali da su pogrešili u slučaju dvoglavog orla i izvinili se. Makar su Lihtštajner i Džaka uspeli da priznaju grešku, dok je Šaćiri problem podigao na još veći nivo. Sa potpuno nepotrebnim dodatakom da se izvinjava onima koji su gledali utakmicu u planinama, polio je novi litar benzina, u potpuno glupom maniru. Jeste gospodine Šaćiri, mi smo zemlja planina. Ali, ne, gospodine Šaćiri, nisu svi koji žive u planinama ograničenog uma, zagriženi nacionalisti", stoji u komentaru uredništva Blika.

Prema nekim prvim komentarima u švajcarskoj javnosti, Šaćiriju su odbrojani dani u reprezentaciji.

Švajcarska je poznata kao zemlja u kojoj disciplina i red savršeno funkcionišu, a za provokacije jednostavno - nema mesta.

Komentari (5)

Zoran

05.09.2018 11:52

Svajcarci treba da proteraju sva ta go.na iz zemlje, ionako 90 % njih prodaje drogu, oruzje i belo roblje, bice im mnogo bolje bez njih...

Logika

06.09.2018 06:10

@Zoran - Bolje da dovedu svu familiju sa kosova u švicarsku možda povratimo kosovo

zloca

05.09.2018 12:05

Nije se izvinuo.

sportpolitika

05.09.2018 12:21

neka probaju da zamislite sta bi bilo da su Srbi

nada

05.09.2018 12:56

A gde si ti odrastao majke ti ????????? U sumi, u divljini a takvima i nije mesto u civilizaciji !!!!!!!!!!!!!!!