Svetlogorsk
Alo!/Dragutin J. Bužić
Svetlogorsk

Alo!/Dragutin J. Bužić

Hotel Falke u Svetlogorsku, Foto: Alo!/Dragutin J. Bužić

Od specijalnog izveštača "Alo!"

Čarterom "Avioleta" (deo "Er Srbije"), koji je započeo u 10.32 na pisti beogradske vazdušne luke "Nikola Tesla" i trajao skoro dva sata, naši "orlovi" su doleteli u Kalinjingrad. Tlo bratske Rusije najbolji srpski fudbaleri su dodirnuli u 12.24.

Let do Kalinjingrada

Printscreen

Sletanje orlova u Kalinjingrad, Foto: Printscreen

Po uobičajenom prolasku pasoške kontrole, selektor Mladen Krstajić, stručni štab i reprezentativci će napustiti aerodrom "Hrabrovo" i uputiti se ka Svetlogorsku. Taj grad na obali Baltika biće njihova baza tokom Svetskog prvenstva i odatle će odlaziti na utakmice grupne faze (17. jun - Kostarika u Samari; 22. jun - Švajcarska u Kalinjingradu; 27. jun - Brazil u Moskvi).

Svetlogorsk

Alo!/Dragutin J. Bužić

Policija brine o obezbedjenju, Foto: Alo!/Dragutin J. Bužić

Ispred hotela "Falke", u kojem će reprezentacija biti smeštena, već je raspoređeno desetak uniformisanih policajaca i još toliko u civilu, plus hotelsko obezbeđenje. "Orlove" čeka i srpska zastava, koja se vijori na jarbolu u znak dobrodošlice.

Svetlogorsk

Alo!/Dragutin J. Bužić

Orlove cekaju brojne novinarske ekipe, Foto: Alo!/Dragutin J. Bužić

Pored izveštača iz Srbije u ovom mirnom delu Svetlogorska je i novinarska ekipa brazilske televizije "Globo", koja će pomno pratiti našu reprezentaciju.