FK Partizan
FK Partizan
Mark Valijente

FK Partizan

Mark Valijente, Foto: FK Partizan

Mark Valjente, momak koji je prošao čuvenu škole Barselone i u njoj nastupao s Pikeom, Fabregasom i ostalim zvezdama svoje reprezentacije kaže da je duboko razočaran ovim rezultatom. Poraz mu je još teže pao kad je shvatio da su svi njegovi saigrači navijali protiv „furije“.

- Sedimo na večeri, gledamo utakmicu Španija-Rusija i svi igrači Partizana navijaju za Ruse. Malo sam bio zbunjen, a onda su mi objasnili za vezu vaše dve države i bilo mi je lakše - kroz smeh poručuje Valijente i nastavlja:

Mark Valjente

ALO/Konstantin Radulović

Mark Valjente, Foto: ALO/Konstantin Radulović

- Taj poraz nam je svima teško pao, očekivali smo da naša reprezentacija stigne najmanje do polufinala, a možda i da osvoji Svetsko prvenstvo. Nažalost, nismo bili na potrebnom nivou i Rusija nas je eliminisala na penale, koji su uvek lutrija.

Kao i većina njegovih sunarodnika, Valijente smatra da je Luis Rubijales, predsednik španskog saveza, pogrešio što je dva dana uoči početka Mondijala smenio selektora Lopetegija.

- To je bila greška i kao što kaže Serhio Ramos, nije lako kad izgradite poverenje s jednim trenerom, a onda ga smene uoči početka takmičenja. Meni je krivo, u ovoj reprezentaciji igraju moji prijatelji, s nekima sam odrastao, posećivali smo se kao deca, ali život mora da ide dalje - kaže on.

Čudi me da Srbija nije igrala osminu finala
Koliko je Valijente razočaran eliminacijom Španije u osmini finala, toliko je i iznenađen činjenicom da Srbija nije prošla prvi krug takmičenja. - Imate strašnu reprezentaciju. Tu su Nemanja Matić, Sergej Milinković Savić, koga hoće pola Evrope, Aleksandar Kolarov, Vladimir Stojković... Gledao sam vas protiv Švajcarske i trebalo je da pobedite. Bez veze je što ste ispali - kaže Valijente.

Iako su tokom utakmice osmine finala Mondijala bili na suprotnim stranama, Valijente posebno naglašava da su ga saigrači u Partizanu sjajno prihvatili.

- Ovo je veliki klub, znao sam to i pre nego što sam došao, budući da sam razgovarao s Vladimirom Stojkovićem, bivšim saigračem iz Izraela. On mi je sve lepo objasnio i to je jedan od razloga što sam prihvatio poziv. Trenutno nisam potpuno fizički spreman, ali svakim danom je sve bolje - kaže Valijente.

Prvi put sam pevao saigračima

Običaj u Partizanu da novajlije po dolasku u klub otpevaju neku pesmu nije mimoišla ni Valijentea, koji se odlučio za čuveni hit „Makarena“.

- Nikada ranije nisam pevao pred saigračima, budući da je u klubovima u kojima sam nastupao bilo potrebno da održite neki govor ili tome slično. Znao sam da "Makarenu" znaju svi, a kad su saigrači počeli da mi tapšu, bilo je sve mnogo lakše. Drago mi je ako im se svidelo - smeje se Valijente.

Komentari (3)

pera

03.07.2018 21:13

AS Partizana ???

Marko

04.07.2018 08:38

A igraci su sve sam Ronaldinjo?

Deda

04.07.2018 12:12

Ne treba nikoga da čudi što Srbija nije igrala osminu finala.