Zvezda - Napoli
Alo!/Vladimir Marković
Zvezda - Napoli

Alo!/Vladimir Marković

Zvezda - Napoli, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Kako kaže teška grupa, Napoli je izgubio dva boda.

Međutim, nesvakidašnja stvar se desila na Marakani.

Uvek mirni i staloženi Karlo Anćeloti skakao je i hvatao se za glavu. Njegovi igrači nisu mogli da nađu rešenje za začaranu Borjanovu mrežu (20/8), uz to su imali inicijativu sa 65 odsto poseda.

Dok su njegovi igrači promašivali skakao je i hvatao se za glavu. Inače, legendarni stručnjak uglavnom uglavnom sedi mirno i staloženo bez nekih gestikulacija.

Naravno, nije mogao da završi razgovor, a da ne pohvali atmosferu na Marakani.

Ova situacija još više dobija na značaju ako se zna šta je sve uradio u trenerskoj karijeri sjajni Italijan.

Anćeloti je osvojio Ligu šampiona i sa Milanom (2003. i 2007. godine) i sa Real Madridom (2014), a ima titule u Seriji A, Premijer ligi, prvenstvu Francuske i Bundesligi.

Zvezda - Napoli

Alo!/Vladimir Marković

Zvezda - Napoli, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Svoj igrački debi Ančeloti, već tada dobar vezni igrač imao je 1976. godine u Parmi iz koje je nakon tri godine otišao u Romu gde je kao kapiten tima osvojio jedan Skudeto i četiri titule pobednika kupa Italije. Sa Romom je došao i do finala kupa šampiona 1984. godine ali je u finalu odigranom na Olimpiku pred domaćim navijačima izgubio od Liverpula nakon izvođenja jedanaesteraca. Rimski klub nikada ni pre ni posle nije došao u situaciju da se bori za evropski tron. Nakon toga bio je član legendarnog tima Milana s kraja 1980-ih sa kojim je osvojio po dva Skudeta, kupa evropskih šampiona, superkupa Evrope i interkontinentalna kupa kao i jedan italijanski superkup u periodu od pet godina. Za reprezentaciju Italije je nastupao 26 puta i postigao jedan pogodak, a bio je član ekipe na Svetskom prvenstvu 1986. i 1990.

U trenerskoj karijeri je predvodio Ređanu, Parmu, Juventus, Milan, Čelsi, PSŽ, Real Mardid, Bajern Minhen i Napoli.