PAOK
EPA/STR
PAOK

EPA/STR

Ivan Savidis uleće na teren u nedelju, Foto: EPA/STR

Savidis se u međuvremenu, videvši reakcije javnosti i posledicu haosa da je prvenstvo stopirano, uputio izvinjenje svima.

"Draga gospodo, želim da se izvinim svim navijačima PAOK-a, svim ljubiteljima fudbala u Grčkoj kao i globalnoj mreži simpatizera ovog sporta. Veoma mi je žao zbog svega što se dogodilo. Jasno je da nisam imao pravo da upadnem na teren na ovaj način. Moja emocionalna reakcija izazvana je generalno negativnom atmosferom u grčkom fudbalu u poslednje vreme kao i nekim događajima na utakmici koji nisu imali veze sa sportom. Odlukama supervizora i sudija da jeste pa nije gol, prekidom meča, protestima kao i ulaskom velikog broja predstavnika oba kluba na teren", izjavio je Savidis.

On je dodao da mu je jedini cilj bio da bude uz navijače PAOK-a.

"Želeo sam da zaštitim nekoliko desetina hiljada navijača od provokacija i komplikacija, kao i od ljudskih žrtava. Verujte mi, nisam imao nikakvu nameru da se mešam sa protivničkim timom ili sa sudijama. I svakako nikom nisam pretio. Nažalost, moja porodica i ja, ali i moje kolege, taoci smo potpuno bolesnog fudbalskog establišmenta. Borim se da se oduprem uprkos svakodnevnim napadima na svim nivoima za fer fudbal sa poštenom arbitražom u svim takmičenjima i osvajanju šampionata na terenu radije nego na sudu. Još jednom vam se svima izvinjavam", poručio je Savidis.

 

Tagovi