tavamba
m. metlas
Leandre Tavamba

Profimedia

Leandre Tavamba, Foto: Profimedia

Rastanak se bliži. Kamerunski napadač Leandre Tavamba potvrdio je večeras da će definitivno ovoga leta napustiti redove vicešampiona Srbije i preći u Saudijsku Arabiju.

Korpuletni centarfor odlučio se da karijeru nastavi u manje poznatnom, a još slabije atraktivnom klubu Al Tavunu i prisetio se reči da su preuveličane bile njegove tvrdnje kako sebe vidi da se posle Srbije otisne u neku od liga "petice", pre svih Nemačku ili Englesku.

"Da, vreme je da idem. Odlazim, ali pamtiću Partizan i ljude u Beogradu samo po dobrom. Mislim da je i za klub i za mene najbolje da odem u ovom prelaznom roku. Znam da sam ranije pričao o tome kako sam imao želju da se oprobam u jačoj ligi, ali nekad morate da prihvatite realnost, a realnost je takva da odlazim u Saudijsku Arabiju",, rekao je Tavamba.

Fudbaler koji je prethodnih godinu i po dana proveo u dresu Partizana kaže da odlazi pun pozitivnih utisaka i da će se jednog dana vratiti na mesto uspeha, makar da pogleda neku utakmicu.

"Želim da pamtim sve od prvog do poslednjeg momenta, jer je svaki bio dobar. Siguran sam da ću se pre ili kasnije vratiti na stadion u Humsku, ako ništa drugo barem da gledam utakmicu, jer je ovo posebno poglavlje u mojoj karijeri", rekao je Tavamba.

Odlazak bivšeg fudbalera Kajirata i nekoliko slovačkih i afričkih klubova potvrdio je i generalni direktor Partizana Miloš Vazura i naveo da će na ime nadoknade klub iz Humske inkasirati 1.400.000 evra, a da se papiri još uvek sređuju.