FK Partizan
FK Partizan
FK Partizan

FK Partizan

FK Partizan, Foto: FK Partizan

Bili su igrači crno-belih mnogo bolji rival od madridskog Reala, ali mnogo puta suvi kvalitet nije dovoljan da se ostvari pobeda i uđe u istoriju.

E upravo to su sećanja koja legendarni fudbaler Partizana Mustafa Hasanagić ima kad se spomene taj duel, u kojem su Španci slavili rezultatom 2:1.

- To je noć koju ne smemo dozvoliti da se izbriše iz sećanja. Jesmo izgubili, ali plasman u to finale Kupa evropskih šampiona je najveći uspeh kluba u istoriji - Počinje prisećanja Hasanagić i nastavlja:

- Svaki put kad se spomene to finale, preplave me različita osećanja. Srećan sam i ponosan što sam bio deo tako velike utakmice kakva je finale Kupa šampiona, i to protiv Real Madrida, a s druge strane tužan sam što smo izgubili. Ali, fudbal je takav, ne pobeđuje uvek bolji.
Koliko god s ove vremenske distance ovakve tvrdnje zvučale pomalo nerealno, Hasanagić uverava da su on i njegovi saigrači bili dominantni protiv velikog Reala.

- Sve je bilo na našoj strani. I razvoj događaja na terenu i činjenica da je Real izbacio Andreleht, pa su svi domaći navijači bili na našoj strani. Nažalost, Španci, koji su te godine imali smenu generacije i nisu bili u punoj snazi, iskoristili su naše greške i pobedili. Ali, sigurno nisu bili bolji. Ukoliko mene pitate, najbolja ekipa te godine u Evropi bio je Mančester junajted s Bobijem Čarltonom na čelu, a upravo smo ih mi izbacili u polufinalu. Mi smo imali devet reprezentativaca u ekipi. Bili smo mnogo jaki - kaže Hasanagić.

Partizan - Real Madrid 1:2 (0:0) 

Brisel. Stadion: Hejsl. Gledalaca: 55.000. Sudija: Rudolf Kritlen (Nemačka). Strelci: Vasović 55 - Amansio 70, Serena 76.

Partizan: Šoškić, Jusufi, Vasović, Rašović, Mihajlović, Kovačević, Bečejac, Bajić, Hasanagić, Galić, Pirmajer. Trener: Abdulah Gegić.

Real Madrid: Arakistan, Pačin, De Gelipe, Zoko, Sančiz, Piri, Valaskez, Serena, Amaro, Groso, Gento. Trener: Migel Munjoz