Mesut Ozil
AP Photo/Frank Augstein
Mesut Ozil, Foto: AP

Fudbaler Arsenala Mesut Ozil odlučio je večeras da se povuče iz reprezentacije Nemačke zbog nepoštovanja koje rukovodstvo njihovog saveza gaji prema njemu u poslednjih nekoliko meseci.

Ozil je dospeo u centar pažnje posle fotografije sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom koja je dočekana na nož u Nemačkoj, a loše igre na nedavno završenom Svetskom prvenstvu samo su dolile ulje na vatru da se konačne napravi presek šta i dalje.

Fudbaler turskog porekla koji je rođen i odrastao u Nemačkoj istakao je u otvorenom obraćanju javnosti da fotografija sa Erdoganom nema nikave veze sa politikom, već da je to nastalo kao odraz njegovog poštovanja prema zemlji iz koje potiče.

"Odnos rukovodstva nemačkog fudbalskog saveza prema meni učinili su da ne želim više da nosim njihov dres. Nemam nameru da igram za reprezentaciju koju kreiraju rasisti i moji nepoštovaoci", naveo je Ozil u obraćanju javnosti.

Ozil je za reprezentaciju Nemačke odigrao 93 utakmice i postigao 23 gola, a za državni tim zemlje u kojoj je rođen igrao je od 2009. godine.

Komentari (2)

Сараџогла

23.07.2018 07:05

Докле,бре,да странци играју за државне тимове?Срамота а да веће нема!Ајд за клубове јер су приватни па газда може како му се 'оће.Али да француски тим готово да нема у тиму французе па Африка слави прво место на првенству у Русији!Добро,имају пасоше државе за коју играју али ...

alex

23.07.2018 08:41

Ja razumem da futbaleri i nisu bas neki veliki intelektualci ali prosto sumnjam da Ozil ne zna kakav stav ima Erdogan prema Nemackoj i uopste svima koji nisu muslimani, eto ako je toliko ponosan na svoje korene nek lepo igra za Tursku vrlo jednostavno.