Zvezda - Arsenal
Ž. Vujičić
Zvezda - Arsenal

Ž. Vujičić

Zvezda, Foto: Ž. Vujičić

Crta se podvlači na kraju, a zbog obaveza i na ostalim frontovima pored Lige šampiona Crvena zvezda je za tri poslednja pojačanja 31. avgusta izdvojila ukupno 4,2 miliona evra, sa ciljem da ojača tim za Ligu šampiona, odbrani šampionsku titulu, ali i posle sedam godina osvoji pehar namenjen pobedniku Kupa Srbije.

Brojke vezane za transfere su otkrivene…

Ričmond Boaći je kineskom Đangsu Suningu plažen 2,5 miliona evra. Podsećamo, on je u Kinu u februaru otišao za 5,2 miliona. On je tako postao rekorder po obeštećenju u istoriji Crvene zvezde.

Vezista Goran Čaušić iz tulskog Arsenala stigao je za milion evra, dok je Marko Marin kao „zvezda“ prelaznog roka koštao 700.000 evra, plus 30% od naredne prodaje koji će ići Olimpijakosu.

Bivši reprezentativac Nemačke trebalo bi da inkasira oko milion evra po čemu je na prvom mestu kada je plata u pitanju, iza njega slede Boaći i Kafu. Petorici prvotimaca Zvezda sprema reviziju ugovora, tako da je ove godine budžet za ekipu sa premijama rekordan.

 

Sledi premijerni nastup u Ligi šampiona, od koje se dobro zaradilo, a prema podacima sa specijalizovanog sajta „Transfermarkt“, aktuelni šampion Srbije vredi 44 miliona evra.