Dušan
screenshoot/Facebook
Dušan

screenshoot/Facebook

Dušan, Foto: screenshoot/Facebook

Kako "Alo!" ekskluzivno saznaje, novac koji je nedostajao za lečenje malog Dušana Todorovića, koji boluje od karcinoma neoblasma, uplatio je Nemanja Matić.

Dušan otac je otkrio i da će lekari u Barseloni danas uključiti terapiju malom Dukiju, kao i da je anonimni dobrotvor Nemanja Matić.

Hiljade građana se tada uključilo u prikupljanje neophodnih sredstava, slale su se SMS poruke, prikupljao novac na humanitarnim akcijama, mladi i stari su davali koliko su mogli i - došlo se u poslednji čas do 200.000 evra, te je Dušan Todorović u pratnji oca stigao u pomenutu zdravstvenu ustanovu u Španiji i to zahvaljujući Nemanji Matiću koji je uplatio 71.000 evra u poslednji čas koliko je falilo.

Nemanja Matić

EPA/Armando Babani

Nemanja Matić, Foto: EPA/Armando Babani

"Svi se molimo Bogu da ona počne da deluje. Verujem da želite da znate ko je anonimni uplatilac. U pitanju je gospodin Matić. Nemanja Matić kome se i ovim putem zahvaljujemo od srca. Da ne nabrajam pojedinačno i iz toga napravim propust, želim da se zahvalim apsolutno svima koji su na bilo koji način uz nas! Duki je ujedinio ljude, Duki je spojio nespojivo. Dragi ljudi, isti, slični, različiti, hvala vam još jednom na svemu! Još jednu molbu kao roditelji imamo, a to je da u miru nastavimo našu borbu,a to je borba za Dukijev život što nam je prvi i jedini cilj! HVALA VAM", napisao je Aleksandar Todorović.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

POMOZIMO DUŠANU TODOROVIĆU Dušan Todorović rođen je 21.06.2014. godine u Beogradu. Prvi simptomi bolesti su uočeni krajem 2016. godine, kad je analizom krvne slike primećen pad hemoglobina. Pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu je napipao u trbuhu deteta strano telo, nakon čega je dao uput u Beograd. Prilikom kasnijih analiza, Dušanu je dijagnostifikovan tumor – neoblasma. Nakon izvršene biopsije, pristupilo se hemoterapiji u Beogradu, koja je rezultirala smanjenjem tumora do operativne veličine. Prva operativna intervencija je realizovana u eksperimentalnoj klinici „Sent Jude“ u Memfisu (SAD). Posle operacije, postupak lečenja se nastavio u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži na Institutu za majku i dete u Beogradu i sprovedene hemoterapije. Usled pojave recidiva, Dušan hitno mora da ide u kliniku „Sant Joan de Deu“ u Barseloni na dodatno dijagnostifikovanje, testiranje i analizu krvi i dva ciklusa hemoterapija i imunoterapiju. On je životno ugrožen i ovaj tretman mu je od posebne važnosti u cilju spasavanja njegovog života. Cena ovog tretmana je 191.312,81EUR. Pomozimo Dušanu Todoroviću slanjem SMS poruke (potrebno je uneti proizvoljni karakter) na 5757 (100 dinara) i uplatama na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke. #podrzizivot #fondacijapodrzizivot #5757 #smsna5757 #humanitarnaakcija #dusantodorovic

A post shared by Fondacija Podrži život (@podrzizivot) on Sep 7, 2018 at 1:46am PDT

Komentari (4)

nemanja

21.09.2018 14:54

svaka ti cast. tu reci prestaju. srecno srce malo da nam se brzo vratis ZDRAV.

Pera Detlic

21.09.2018 14:55

Veliki covek velikog srca.... NEMANJA MATIĆ

nada

21.09.2018 15:02

Ama ljudi ne stavljajte minuse na komentare - gde vam je srce ? Nemanja hvala ti - velicina si - brz oporavak malom Dusanu i srecna buducnost

Alo bre

21.09.2018 15:13

Pa koji Debili stavljaju minuse na ovo.....Fuj