Nemanja Nikolić
FK Partizan
Nemanja Nikolić

FK Partizan

Nemanja Nikolić, Foto: FK Partizan

Nikolić je minule sezone u dresu Subotičana postigao 12 golova u Superligi i pomogao ekipi da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope, a u novom klubu zadužio je dres sa brojem devet.

"Iskoristio bih priliku da se zahvalim porodici i prijateljima i bivšem klubu koji je izborio plasman u Evropu. Hvala im na svemu što smo uradili ove sezone, ali tako to biva u fudbalu, idem dalje. Sada želim da se što pre adapriram na rad i saigrače i pružim što bolje partije na terenu", izjavio je Nikolić na promociju u pres sali stadiona Partizana.

Kako je naveo, najviše mu odgovara da igra klasičnog napadača, ali da se u Spartaku dobro snalažio i nešto povučenije, iza centralnog špica i poželeo da mu period adaptacije traje kraće nego u slučaju Ðorđa Ivanovića.

"Velika je zelja svakog igrača da brani boje Zvezde ili Partizana. Ostvario sam san dolaskom u veliki klub. Igranje u Partizanu nosi pritisak, ali verujem da ću uz pomoć saigrača prebroditi barijeru, više psihološku nego fudbalsku. Iskreno se nadam da će moj period adaptacije trajati kraće nego Ivanovićev", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, ne spada u ljude koji unapred postavljaju individualne ciljeve, želi duplu krunu sa Partizanom i ističe da je u inostranstvu doživeo fudbalski mrak.

"Ne postavljam ciljeve, već puštam da sve ide svojim tokom. Želeo bih da osvojimo duplu krunu, svaki igrač želi trofeje. Igrao sam sa raznim igračima u inostranstvu, istina više trenirao, ali imao sam životno iskustvo. Doživeo sam fudbalski mrak, ali sam video koliko povratnika ima u Srbiji koji pružaju dobre partije kada se vrate. Nadam se da ću pomoći Partizanu i podići igru na viši nivo", rekao je 25-godišnji Nikolić, koji je u inostranstvu igrao za Grbalj (Crna Gora), Rostov (Rusija) i Aktobe (Kazahstan).

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da je Nikolić želja crno-belih još od januara, a da je doveden jer manjka pravih realizatora u klubu.

"Krenuli smo u ofanzivu za narednu sezonu i to od realizatora, igrača koji može da nam donese mnogo golova. To je pozicija na kojoj smo najviše manjkali. Želeo sam da ga dovedem još u januaru, ali tada nismo uspeli. On je jedan od trojice igrača u idealnih 11 koji nisu iz Zvezde i Partizana. Ne sumnjam da će imati uspešnu sezonu.

Iliev je skrenuo pažnju i da će crno-beli doživeti promene za narednu sezonu.

"Svesni smo da menjamo tim. Nekoliko igrača mogu da promene klub, neki jer su evć dali maksimum, a neki jer su već drugo sa nama. Bice dosta izmena za narednu sezonu", rekao je Iliev.