Nemanja Matić i Dušan Todorović na naslovnici Mirora
Printscreen
Nemanja Matić

EPA/PETER POWELL

Nemanja Matić, Foto: EPA/PETER POWELL

Srpski superstar očarao je britanske medije kada se saznalo da je donirao 72.000 evra Dušanu Todoroviću za krucijalni tretman koji mu može spasiti život.

Kako na Ostrvu pišu, igrače iz Premijer lige prati loša reputacija jer se "iživljavaju" sa novcem koji imaju na pretek, ali to ne znači da ih nije briga.

Kao primer su naveli našeg Nemanju Matića, mada se on ne uklapa u taj stil "skupo i bahato", ali je ipak jedna od najplaćenijih zvezda Mančester junajteda.

Pročitajte još:

Britanski mediji navode da je kampanja za malog Dukija bila ogromna, ali da je od 200.000 evra Matić obezbedio 72.000 evra.

Mediji sa Ostrva podsećaju na priču o malom Bledliju Loveriju koji je zarobio srca navijača i postao nerazdvojan drugar sa bivšim engleskim reprezentativcem Džermejnom Defom. Mali Bredli je preminuo u šestoj godini nakon velike kampanje prikupljanja novca.

"O Matiću kruže legende u Srbiji, on pomaže stanovnike svog sela, plaća im dugove, spreman je svakome da izađe u susret, a ovo što je učinio nikoga nije iznenadilo", pišu engleski mediji.

Nemanja Matić i Dušan Todorović na naslovnici Mirora

Printscreen

Nemanja Matić i Dušan Todorović na naslovnici Mirora, Foto: Printscreen

"Matić je poznat kao veoma human čovek, porodica bolesnog deteta je napisala da je želeo da ostane anoniman, ali su oni potvrdili informaciju da je uplatio novac koji je nedostajao da bolesni Dušan koji je ujedinio Srbiju bude primljen na lečenje koje košta oko 200 000 evra", dodaje se u izveštajima.

Englezi podsećaju da je u selu u kome se rodio, istinski heroj, donator, da pomaže i klub, finansira gradnju i obnovu infrastrukture, da je učestvovao u obnovi crkve.

Pročitajte još:

"Svaki put kada dođe u Vrelo, on svrati ovde u prodavnicu, uzme svesku sa dugovanjima, sve sabere i onda plati. Komšije koje dođu kasnije da izmire dugovanja, uvek ostanu zatečeni njegovim potezom", kaže Ljiljana Popović, radnica lokalne radnje koja se nalazi samo par metara od Matićeve kuće.

"Nemanja je sjajan momak. Puno pomaže selu i nama svima. On deli i šakom i kapom, nikada ne pita koliko šta košta i uvek je spreman da izađe u susret kome treba. Čak je neko vreme plaćao kockarske dugove svojim vršnjacima. Eto koliko je on dobar", priključuje se hvalama i Vladeta Radović, koji ističe kako poznaje Matića još kada je on bio dete.

Nemanja Matić, neverovatan čovek, zaključuju Englezi.

Komentari (5)

Nes

22.09.2018 13:04

Svaka cast . Kad bi svi koji su u mogucnosti , a tu mislim na ljude koji imaju milione u Eurma, samo jedan posto dali u dobrotvorne svrhe ,svet bi izgledao drugacije.

jo

22.09.2018 15:31

Svaka čast, ljudino!

šone

22.09.2018 15:42

Sve ti cvetalo Nemanja

nostalgija

22.09.2018 16:20

Mora da je iz nekog sela dje jedino jos ima ljudji

nina

25.09.2018 09:55

Ljudina! Jako me dirnuo, svaka mu cast!!!!