Crvena zvezda
Alo/M.Metlaš
Crvena zvezda

Alo/M.Metlaš

Crvena zvezda, Foto: Alo/M.Metlaš

Genije je pre meča rekao da će meč biti napet i neizvestan, naročito ukoliko Napoli ne povede u ranoj fazi utakmice.

Legenda Crvene zvezde, Dejan Savićević, koji je crveno-bele 1991. godine vodio do najvećeg uspeha u Bariju, kada su osvojili titulu prvaka Evrope, sada je u prilici da gleda najjaču Zvezdu još od njegove generacije.

Savićević je poručio da vicešampionu Serije A neće biti lako na najvećem srpskom stadionu, iako imaju bolje igrače od šampiona Srbije.

- Marakana će biti 12. igrač Zvezde, Napoliju će biti potrebno mnogo nerava, okruženje će biti takvo da će biti mnogo energije i entuzijazma od strane hiljade navijača, jer je Zvezda prvi put u Ligi šampiona posle mnogo godina. Napoli ima bolje igrače, ali to će biti napet meč, i ako Napoli ne povede u ranoj fazi utakmice, meč može da bude komplikovan za njih - poručio je Savićević.

Italija dobro pamti Dejana Savičevića, gde je branio boje Milana.

Bio je fantastičan igrač. Kreativac. Baš kako mu nadimak i kaže i to u nikad jačem Milanu.

Geniju je pre nekoliko dana bio rođendan, tačnije 15. septembra.

Dres Crvene zvezde nosio je od 1988. do 1992. i u prolećnom delu 1999. godine odigrao ukupno 118 takmičarskih utakmica i postigao 41 gol. Sa Zvezdom je osvojio tri šampionske titule 1990, 1991. i 1992. godine, jedan nacionalni kup 1990, Kup evropskih šampiona 1991. i Interkontinentalni kup 1991. godine.

Neosporno je da je Genije jedan od najboljih fudbalera svih vremena na ex-Yu prostoru, ali ga čitava armija smatra jednim od najboljih igrača fudbala svih vremena, u rangu Pelea i Maradone! Za ove tvrdnje postoje veoma snažni argumenti. To je osvajanje titule Interkontinentalnog kupa i Kupa evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom. Bitnije je to da je Dejo bio mozak i udarna pesnica Milana 1994. godine, kada im je praktično doneo titulu Lige šampiona. Ne možemo da zaboravimo da se u finalnoj utakmici, najbolji igrač Barselone, Romario, bukvalno "nije video" na terenu. Upravo Romario je te godine proglašen za najboljeg igrača sveta, iako je ostao u tamnoj senci Dejana Savićevića.

 

Komentari (2)

Simo

18.09.2018 22:59

Znate li da je ovaj lik fan Mila Đukanovića? Za mene je ćao...

Garac

19.09.2018 04:39

@Simo - NE nego ce za drazu mihajlovica I njevove naslednike