Žoze Murinjo
EPA/Peter Powell
Žoze Murinjo

EPA/Peter Powell

Žoze Murinjo, Foto: EPA/Peter Powell

Mančester junajted, koji sa klupe vodi portugalski trener Žoze Mourinjo, sinoć je pretrpeo još jedan težak udarac. U trećem kolu Liga kupa "crveni đavoli" su na Old Trafordu eliminisani od drugoligaša Derbi Kauntija, posle izvođenja penala rezultatom 7:8.

Murinjo u sastav za ovaj duel nije uopšte uvrstio Paula Pogbu, a nakon utakmice je za britanske medije potvrdio da francuski veznjak neće više biti kapiten kluba.

Prethodno su mediji spekulisali da je Murinjo doneo odluku da Pogba ne bude zamenik kapitena zato što je nakon prvenstvene utakmice s Vulvsima (1:1) kritikovao defanzivni stil igre Junajteda.

Pročitajte još:

"Jedina istina je da sam odlučio da Pogba više ne bude drugi kapiten. Tu nema nikakvih problema. Ista osoba koja je odlučila da Pogba bude drugi kapiten, sada je odlučila da više ne bude, a to sam ja. Menadžer sam i mogu donositi takve odluke. Nema nikakvih problema, to je samo odluka koju sam doneo", rekao je Murinjo.

Pogba je ove sezone u odsustvu kapitena Antonija Valensije na tri utakmice nosio kapitensku traku. Ali, nakon izjave u subotu u kojoj je naglasio da moraju više napadati, posebno na domaćem terenu, Murinjo je odlučio da više neće nositi kapitensku traku.

Junajted je nakon šest odigranih kola u Premijer ligi na sedmom mestu sa deset bodova, čak osam manje od lidera Liverpula.