Vladan Milojević
FK Crvena zvezda
Vladan Milojević

FK Crvena zvezda

Vladan Milojević, Foto: FK Crvena zvezda

- Specijalni izveštač Alo! iz Rige, V. Zogović -

- Šta da kažem, nova sezona, novo takmičenje. Prošle godine je bila Liga Evrope, sada je Liga šampiona. U prvom kolu igramo protiv šampiona Letonije. Ono što smo uspeli da vidimo jeste da je to veoma trkački dobra ekipa, imaju neki svoj stil igre. Tim za respekt. Zvezda respektuje svaki klub. Biće ovo dve dobre utakmice. Dolazimo iz pripremnog perioda i nijedna utakmica nije imala takmičarski značaj, dok je domaćin u spreman. To je njihova prednost. Spremićemo se najbolje što možemo, bićemo koncentrisani i maksimalno motivisani - rekao je Milojević novinarima u Rigi.

Predstavnike medija iz Letonije je zamimalo šta on za o njihovom fudbalu.

- Znam mnogo. Volim fudbal i ne postoji zemlja koju ne poznajem. Znamo takođe da u redovima Spartaksa ima srpskih fudbalera, da imaju dosta internacionalaca, stranih trenera koji donose nešto novo. Riga je geografski prelepo mesto - dodaje.

Crvena zvezda, pripreme

Alo!/V. Zogović

Crvena zvezda, pripreme, Foto: Alo!/V. Zogović

Slavoljub Srnić nije bio među putnicima u letonsku prestonicu.

- Srnić ima distorziju zgloba i to je jedini razlog zbog koga nije tu. Bolje mu je, ali nije sto odsto spreman. Videćemo koji će sastav izaći sutra, imam poverenja u sve momke iz tima. Oni koji su se priključili u prelaznom roku trebaće im još malo vremena da se da implementiraju u naš način igre i razmišljanja - kaže Milojević.

Crvena zvezda

Alo/V. Zogović

Detalj sa treninga Crvene zvezde u Rigi, Foto: Alo/V. Zogović

Transfer Aleksandara Pešića, kaže, nije poremetio ekipu.

- Rekao sam već da je prelazni rok živa. Imamo igrače da nadomestimo njegov odlazak. Spremamo se i planski radimo. Pešić je imao dozvolu za odlazak. Zbog toga smo na vreme reagovali dovođenjem igrača na toj poziciji kako ne bi bili zatečeni. Gledam samo sutrašnju utakmicu i uvek imam plan A,B i C - ističe šef struke crveno-belih.

Na sutrašnjem meču, dodaje, može će od prvog minuta zaigrati i reprezentativci iz redova Zvezde koji su nedavno stigli sa Mondijala.

Vladan Milojević

Alo!/V. Zogović

Vladan Milojević, Foto: Alo!/V. Zogović

- Po svim parametrima su pokazali da su zavidno fizički spremni. Imali su dovoljno vremena da se odmore. Oni su sami tražili da se što pre priključe ekipi kada smo razgovarali. Dobro su radili u Rusiji imamo takve informacije - otkriva Milojević.

Mnoge je zanimalo i fizičko stanje najzvučnijeg pojačanja Ebisilija.

- To je igrač koji je temeljno skautiran i apsolutno odgovara Zvezdi. Sigurno će nam doneti dodatni kvalitet. Prošle sezona je završena, a počela je bez ambicija i velikih očekivanja, a sada smo podigli lestivicu. Za trenera je dobro da sarađuje sa što više igrača iz prošle sezone, jer oni znaju zahteve. Oni imaju još dosta toga da pruže u Zvezdi. Zvezda nam je puno dala svima nama. Imamo obavezu da nastavimo gde smo stali prošle sezone. Probaćemo da podignemo lestvicu - zaključio je Vladan Milojević.