Mesi i Ronaldo
Alo!
Mesi i Ronaldo
Mesi i Ronaldo, Foto: Profimedia/Alo!

 

Do četvorocifrene brojke ubitačni tandem, koji je obeležio prethodnu deceniju, došao je zahvaljujući pogotku Argentinca u trijumfu katalonskog kluba protiv Atletika iz Madrida (2:1) u okviru Primere.


Bio je to 482. pogodak Lionela Mesija u karijeri, naspram 512, koliko je postigao Portugalac. Međutim, Ronaldo je svoj prvi gol u karijeri postigao tri godine pre Barsinog čarobnjaka. Bilo je to 7. oktobra 2002. godine u njegovom debiju protiv Moreirensea. Sporting je slavio sa 3:0, a sadašnji član Reala iz Madrida bio je dvostruki strelac. Mesi je do prvenca došao tri godine kasnije protiv Albasetea, iskoristivši na maestralan način asistenciju Ronaldinja.


Mnogi su pokušavali da porede dvojicu fudbalera, ali je jedan od najzanimljivijih opisa dao legendarni Luis Felipe Skolari.


- Jedina loša stvar u životu Kristijana Ronalda jeste Lionel Mesi. Da nema njega, Ronaldo bi pet godina zaredom bio najbolji fudbaler na svetu.


Mesijev nekadašnji saigrač Deko ogolio je možda i suštinsku razliku između dvojice asova.
- Različiti su. Mesi je rođen s talentom. Kristijano ga takođe poseduje, ali je neverovatno koliko on naporno radi.


Učinak dvojice asova može da se gleda iz kroz prizmu vremena otkad obojica nastupaju u Španiji. Leta 2009. godine, Ronaldo je iz Mančester junajteda prešao u Real iz Madrida, a od tada je postigao 340 golova na 327 utakmica, a sinoć je imao priliku da popravi skor u meču sa Espanjolom. Mesi je u istom periodu dao 353 gola na 347.

 

Lionel Mesi
Utakmica 613
Golova 482
Prosek po meču 0,79
Het-trikova 36
Zlatnih lopti 5

Kristijano Ronaldo
Utakmica 773
Golova 518
Prosek po meču 0,67
Het-trikova 38
Zlatnih lopti 3