Matija Capar izgubio je život u saobraćajnoj nesreći
Printscreen: Facebook
Matija Capar izgubio je život u saobraćajnoj nesreći

Printscreen: Facebook

Matija Capar izgubio je život u saobraćajnoj nesreći, Foto: Printscreen: Facebook

Deset minuta pre nesreće stali smo na benzinskoj pumpi da malo odmorimo. Malo smo pričali, a onda je Capi rekao: "Ajmo više, da dođemo u Zagreb", rekao je Josip Štivičić, svedok nesreće u kojoj je poginuo trener futsal ekipe zagrebačkog Dinama.

On je u ponedeljak oko 1.30 sati autoputem A1 vozio kombi s kadetima kluba Futsal Zagreb iza "reno klija" u kojem su poginuli legendarni futsal trener i igrač Matija Capar (33), kao i kadet Oskar Kadrnka (15). Na benzinskoj se Matija umio i popio energetsko piće te su nastavili put. S njima su u vozilu bili i njegova devojka (27) i još jedan kadet.

 

- To je film koji mi se nikad neće izbrisati... Blinkao sam, trubio, da sam mogao ruku da ispružim da ga povučem. Vikao sam: "Ne Capi, ne!". Iako znam da te reči ne mogu pomoći, ali sam vikao. Kao da te reči mogu da povuku automobil natrag na drum. Bilo je to deset sekundi u kojima vidiš da prijatelj ide u smrt, a ne možeš pomoći. Čim je skrenuo desno, znao sam da je gotov - ispričao je Štivičić.

 

Kaže kako se "klio" prevrtao dijagonalno barem 20 puta, udario u zaštitnu ogradu, popeo se na nju, pa zaustavio na stupu od mosta na četiri metra visine.

 

Veruje da su u automobilu svi spavali, jer da je neko bio budan, sigurno bi pokušao da probudi Matiju.

- Vidio sam kad je Capijev automobil skrenuo, kad je počeo da vibrira po travi... On je očito toliko zaspao da ga nije mogla probuditi ni moja sirena, ni vibracije na travi - govori Josip.

Otkriva da je s Caparom u "kliju" bio još jedan kadet koji se upravo na benzinskoj pumpi, gde su stali, prebacio u kombi. To mu je verovatno spasilo život.

 

Da je Capar bio umoran i iscrpljen potvrdio je još jedan mladić koji se vozio s njim u kombiju. On kaže da je Matija te nedelje bio budan već od 4.30 sati jer mu je neko od momaka poslao poruku i dobio odgovor.

- Nakon prve utakmice, kad smo imali pauzu, naš vozač je otišao da šeta do mora, a trener je legao u automobil i odspavao - kaže mladić.

Volim te, Mici moj, neka te čuvaju anđeli

Zbogom, Mici moj, neka te čuvaju anđeli kao što si i ti čuvao mene. Volim te, Mici moj, napisala je na svom profilu, devojka Matije Capara. Ona je bila u "kliju" koji je vozio Capar, te je s lakšim povredama završila u KBC-u Sestre milosrdnice.

 

Pročitajte još: