Bešiktaš
EPA/Tolga Bozoglu
Bešiktaš

EPA/Tolga Bozoglu

Bešiktaš, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

Bešiktaš je spreman za dolazak u Beograd na megdan Partizanu narednog četvrtka. Istanbulski crno-beli su posle preokreta u gostima savladali Erzurum sa 3:1 u meču drugog kola turskog šampionata i pokazali da, kada hoće da igraju, umeju da budu ubitačni.

Najbolji igrač utakmice bio je Portugalac Rikardo Kvarežma koji je bi asistent kod prva dva gola, a treći je dao iz penala četiri minuta pre kraja utakmice.

Uprkos pobedi i dobroj igri u drugom poluvremenu, jasno je da u ekipi Bešiktaša nisu još sve stvari baš legle kako bi trebalo jer je Erzurum prvi postigao gol na meču u šestom minutu kada je Jasmin Šćuk iskoristio gužvu u kaznenom i sporiju reakciju odbrane gostiju.

Ipak, drugo poluvreme donelo je znatno kvalitetniju partiju istanbulskog velikana. Najpre je u 54. minutu Gokhan Gonul izjednačio posle dodavanja Kvarežme.

Potpuni preokret doneo je Alvaro Negredo i to golom štiklom u 76. minutu, nakon još jednog centaršuta Kvarežme. Dobra stvar za Partizan je što Negredo svakako neće igrati prvi meč sa Partizanom, jer je prošlog četvrtka dobio crveni karton protiv austrijskog LASK-a. A vrlo verovatno će narednih dana svakako da napusti Bešiktaš.

Konačan rezultat Kvarežma je postavio sa bele tačke četiri minuta pre kraja utakmice.