Kolarov i Mesi
profimedia
Kolarov i Mesi

profimedia

Kolarov i Mesi, Foto: profimedia

Reprezentativni bek će biti akter duela koji privlači najviše pažnje, onog u grupi C, gde Barselona gostuje Mančester sitiju (Arena sport 3, 20.45). „Građani” Pepa Gvardiole napustili su stadion „Kamp nou” pognute glave zbog poraza (0:4), a poznavajući španskog trenera, želja za osvetom je veća nego ikada.

Udarna igla Barselone, Lionel Mesi, imaće direktan okršaj sa Aleksandrom Kolarovim. Bivši selektor Srbije Radomir Antić smatra da će naš reprezentativac imati dosta posla kako bi zaustavio fudbalskog vanzemaljca.

- Kolarov igra levom nogom, a Lionel, kao desno krilo napada, gotovo uvek kroz sredinu. Teško će Aleksandar izaći s njim na kraj, pogotovo jer se Mesi vratio u formu posle povrede - počeo je priču Antić.

“Večeras pada “kiša” golova: Radomir Antić

promo

“Večeras pada “kiša” golova: Radomir Antić, Foto: promo

Obe ekipe trijumfovale su tokom vikenda u prvenstvenim mečevima, Siti je savladao VBA (0:4), a Barsa Granadu (1:0). Time je plavi deo Mančester sitija konačno osetio slast pobede, jer Gvardiolina četa šest utakmica zaredom nije znala za pozitivan rezultat. Antić smatra da od večerašnjeg duela mnogo zavisi i karijera Španca na klupi Sitija.

- Gvardiola prolazi kroz najteži period u karijeri. Izbacio je iz ekipe Jaju Turea, Džoa Harta je poslao u Torino, a rezultati koje je ostvario u prethodnom periodu sigurno mu ne idu na ruku. Ne mislim da mu se ljulja stolica u Sitiju, ali njegovi potezi u meču sa Barselonom sigurno su pod znakom pitanja. U slučaju poraza, „građani” će se boriti za treće mesto u grupi, a nisam siguran da će vlasnici kluba time biti zadovoljni - rekao Radomir Antić za „Alo!”.

Naš proslavljeni trener očekuje nerešen rezultat uz kišu golova na „Etihadu”.
- Gledaćemo duel dve ekipe kojima je posed lopte od velikog značaja, a zbog Barsinih pehova u defanzivi i Sitijeve slabije forme, očekujem puno golova! Kataloncima odgovara ostrvski ambijent, a napadački trio - Mesi, Nejmar i Suarez, zaslužuje punu pažnju igrača Mančestera. Mislim da će biti nerešeno, ali uz golove, ipak je to ista filozofija igre - ističe Antić.

Uživam da gledam Lea!

Radomir Antić pomno prati sva fudbalska dešavanja, a momak koji mu iz nedelje u nedelju bode oči je najbolji igrač današnjice. - Oduševljen sam Mesijevim fudbalskim umećem. Ono kada primi loptu uz desnu aut-liniju i traži Nejmara dugim pasom je vrhunac Barsine igre. Akcija za koju svi znaju, a uvek im prolazi. Baš uživam da ga gledam - kaže Antić.