Kristijano Ronaldo
AP
Kristijano Ronaldo

AP

Kristijano Ronaldo, Foto: AP

SAM KRISTIJANO

Naravno, ko je najvažnija osoba u Ronaldovom životu? Prvo, dobio je veću lovu nego da je ostao u Realu. Drugo, stiže u veliki klub, i to kao istinska fudbalska legenda. Juve je postao njegov tim, imaće nesumnjivu podršku italijanskih medija, a garantujemo da više nikada nećete čuti za probleme sa plaćanjem poreza. Senka Lea Mesija ga više neće pratiti. Ne zaboravite, Ronaldo je osvojio samo dve titule u Španiji tokom devet godina provedenih u Madridu.

ISKO I ŠPANSKA DECA
Španski napadač Isko nije uspeo da dođe do izražaja u Madridu, pre svega zbog toga što je to bio Ronaldov klub. Pošto je Andres Inijesta prošlost španskog fudbala, reprezentaciji je potrebna nova zvezda. Kladimo se da će to biti baš Isko. Naravno, nije samo on pobednik, već i momci kao što su Marko Asensio i Dani Sebaljos. Isko će zauzeti Ronaldovo mesto u Realu, što Sebaljosu i Asensiju stvara mogućnost da dobiju šansu i pokažu šta znaju.

PAULO DIBALA
Argentinsko čudo je igralo sjajno za Juve, ali se konstantno suočavalo sa kritikama da nije igrač koji konstantno postiže golove. Ruku na srce, on i nije centarfor, već klasična desetka. Sigurno će dobiti još veću slobodu u igri.

GERET BEJL

Prešišao Ronalda: Geret Bejl

profimedia

Prešišao Ronalda: Geret Bejl, Foto: profimedia

Nego kako. Velšanin je najbolje igrao za Real u momentima kada Kristijano nije bio u sastavu. Bejlu, jednostavno, nije odgovarao sistem igre u kojem je bio u postavi sa Ronaldom. Sada to više nije slučaj. Očekujemo Bejla na nivou finala Lige šampiona.

SERIJA A
Italijanski liga je dobila najveću moguću zvezdu. Slobodno možemo da tvrdimo da Italija još od odlaska Zlatana Ibrahimovića u ligi nije imala zvezdu koja sija jako kao što je to slučaj sa Portugalcem.

BEPE MAROTA
Čovek je uradio sve. I to u tišini. Napravio je od Juventusa respektabilan tim, koji je sada veliki kandidat za osvajanje Lige šampiona. Sve to je uradio, a da nije trošio pare kao pijani ruski tajkun. Što bi se reklo, pravo domaćinsko poslovanje.

LA LIGA
Naravno da je španska liga izgubila mnogo. Ostala je bez možda i najveće zvezde, i to samo godinu dana pošto je Španiju napustio Nejmar. Izgubili su igrača koji je bio najpogodniji za marketinške akcije. Sigurno će se to odraziti i na prihode.

TOTENHEM
Verovatno se pitate zbog čega su oni gubitnici? Odlazak Ronalda verovatno znači i odlazak Karima Benzeme iz Madrida. I tu na scenu stupa igrač koji bi mogao da bude klasična devetka. A trenutno je najtraženiji igrač na toj poziciji Hari Kejn, napadač Totenhema! Čovek je postigao 135 golova na 187 mečeva tokom poslednje četiri godine.

GONZALO IGUAIN
Kada smo već kod napadača - u Juventusu se sigurno dolasku Ronalda ne raduje Gonzalo Iguain. Argentinac će sigurno morati da potraži novi klub. Tom momku nikako da krene od kada je otišao iz Napolija. I sada, kada je Kristijano u Juventusu, neće mu ni krenuti.