Španija - Hrvatska
EPA/Manuel Loreno
Španija - Hrvatska

EPA/Manuel Loreno

Španija - Hrvatska, Foto: EPA/Manuel Loreno

Svi se pitaju šta se dogodilo reprezentaciji koja ih je oduševila na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Španci, očekivano, nakon kraja jedne ere i debakla na Svetskom prvenstvu na naslovnicama slave veliki povratak na svetsku scenu i uzdizanje jedne nove generacije, ali posebno je interesantno kako su engleski mediji "posolili poraz Hrvatske".

Pročitajte još:

Naravno, boli ih poraz u polufinalu Svetskog prvenstva.

Gardijan, BBC, Skaj sport i ostali puni su analiza o utakmici Španije i Hrvatske, gde su "kockasti" doživeli najveći poraz u istoriji.

Obično sterilni BBC napisao je u naslovu da je Španija potpuno razbila Hrvatsku, dok su na svom tviter nalogu tokom utakmice komentarisali da Hrvati još nisu preboleli mamurluk nakon SP-a.

The Independent je u naslovu imao šest komada koje je primio Lovre Kalinić, a slične naslove imali su i ostali mediji na ostrvu.

Dejli Mejlov naslov je glasio: ''Nakon noćne more na SP-u, nova Španija razbila Hrvatsku! Da li je ovo početak nove dominacije?''

Pročitajte još:

Isti portal napisao je i da je Španija posramila finaliste neverovatnim, spektakularnim i ''majstorskim'' golovima. Novinar Dejli Mejla arogantno je dodao i ''trebalo je da mi igramo u finalu pre dva meseca umesto njih'', aludirajući time na poraz protiv Hrvatske u polufinalu.

Miror je imao najžešći naslov: ''Španija - Hrvatska 6:0! Marko Asensio ponizio finalistu SP-a''

Gardijan je bio nešto blaži u kritikama i nije objavio vest preko cele naslovne, ali u samom članku nije propustio da kritiku igru Dalićeve ekipe. Ironično spominjanje ''hiljade besmislenih dodavanja'' ide na račun igre Luisa Enrikea koji ih je prošlog vikenda pobedio na Vembliju 2:1. Ipak, poraz hrvatske reprezentacije opisali su kao bolan, a igru Hrvatske šokantnom.

The Sun je vest popratio naslovom ''La Roja uništila finaliste Svetskog prvenstva u Ligi nacija''.

Istakli su da je ovo ''dan za pamćenje'' za Špance, a ''dan za zaborav'' za Hrvate.