Crvena zvezda
Alo/M.Metlaš
Crvena zvezda

Alo/M.Metlaš

Trenutak kada je Crvena zvezda postigla gol, Foto: Alo/M.Metlaš

Jedini gol za crveno-bele na meču iz penala u 24. minutu postigao je Ben.

- Uvek sam siguran sa bele tačke. Ukoliko imam priliku da postignem gol daću u tom trenutku 100 posto sebe kako bih uspeo u tome i kako bih pomogao svojoj ekipi. Imali smo posle pogotka mnogo šansi, ali nismo bili precizni. U revanš ćemo ući dosta agresivnije, sa velikom željom da pobedimo i uveren sam da ćemo postići više golova. Pokazali smo u dosadašnjim utakmicama da možemo da igramo odličan fudbal. Želimo da uđemo u grupnu fazu Lige šampiona i moraćemo svoj kvalitet da dokažemo na meču u Trnavi – rekao je Ben.

Spartak je prva ekipa koja je u evropskom meču uspela da savlada odbranu Zvezde i postigne pogodak.

- Odigrali smo dobru utakmicu, stvarali smo šanse, ali na kraju je nedostajao drugi gol. Nismo imali sreće da ga postignemo, ali to je fudbal. Uzdignute glave idemo u Trnavu da zabeležimo pobedu. Ekipa je dala svoj maksimum, mnogo smo trčali i napadali po izuzetno teškim vremenskim uslovima za igru. Pokazali smo da smo bolji, posebno u drugom poluvremenu gde smo sve vreme napadili. Oni su dosta tvrda ekipa, brane se i čekaju kontru. Znali smo da je to njihov stil igre, ali mali pad koncentracije koštao nas je primljenog gola – rekao je Zvezdin čuvar mreže Borjan.

Crvena zvezda

Alo/M.Metlaš

Borili su se crveno beli na svakom delu terena, Foto: Alo/M.Metlaš

Zvezdin štoperski tandem istakao je da će cela ekipa dati sve od sebe kako bi za sedam dana obezbedila prolazak u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Još ništa nije rešeno, gotovo je samo prvo poluvreme. Idemo u Trnavu puni samopouzdanja, ostavićemo srce na terenu, borićemo se do poslednjeg atoma snage da pobedimo i da ostvarimo naš cilj i cilj svih naših navijača. Naučićemo iz svojih grešaka. Na ovu prvu utakmicu uticalo je dosta to što je bilo izuzetno mnogo prekida. Taman uđemo u ritam, sudija prekida igru zbog nekog faula. Ekipa Spartaka je to pametno odradila, ali kada mi povedemo u Trnavi biće prinuđeni da promene stil igre – istakao je Degenek, a nadovezao se Savić:

Crvena zvezda

Alo/M.Metlaš

Nenad Krstičić izgarao je do poslednjeg sekunda protiv Slovaka, Foto: Alo/M.Metlaš

- Gotovo i da se ne sećam kada smo poslednji put primili gol na Marakani. Žao mi je što se to desilo, ali jednom je moralo. Iskoristili su naš pad koncentracije, činjenicu da smo se radovali zbog postignutog gola. U ovakvim utakmicama se svaka greška kažnjava. Iskupićemo se za to u revanšu. I ovaj meč smo odigrali dobro, trudili smo se, napadali smo, videlo se to posebno u drugom poluvremenu. Nastavićemo u jakom ritmu i na meču u Trnavi – rekao je Savić.

Napadač Nikola Stojiljković istakao je da borbenost i želja ni u revanšu neće nedostajati ekipi.

- Imamo velike šanse u revanšu, jednim golom u Trnavi možemo da obezbedimo prolazak dalje. Oni su izuzetno disciplinovana ekipa koja se mnogo bori i trči. Moramo da odgovorimo istom merom na terenu, kako bismo izašli kao pobednici iz ovog dvomeča. Ući ćemo u revanš još čvršće i jače i daćemo sve od sebe. Dodatni podstrek biće i naši navijači koji su na jučerašnjoj utakmici napravili nezaboravnu atmosferu – rekao je Stojiljković.

Crvena zvezda

Alo/M.Metlaš

Nijedna lopta u vazduhu nije bila unapred izgubljena, Foto: Alo/M.Metlaš

Stojković je iskoristio priliku da se zahvali navijačima na prelepom ambijentu koji su napravili na meču sa Spartakom.

- Odigrali smo dobru utakmicu, ali nisam zadovoljan rezultatom. Prvi put od kada smo se sastali primili smo tako olako gol, ali na greškama se uči i bićemo bolji već u sledećem meču. Znali smo da Spartak igra na dosta faulova i zato smo u drugom poluvremenu znatno ubrzali igru. Tada smo i stvarali najviše šansi. Iskoristićemo ih u revanšu. Naši navijači pokazali su još jednom da možemo uvek da računamo na njih, zaista su bili fenomenalni. Zahvaljujem se svima koji su došli na stadion i svima koji su nas podržavali – zaključio je Stojković.

Komentari (1)

duda

08.08.2018 13:57

Dalje neće moći, sami ste krivi