Dejan Anđus
Printscreen: Youtube
Dejan Anđus

Printscreen: Youtube

Dejan Anđus, Foto: Printscreen: Youtube

Evropska Zvezda je više od stvarnosti i nema više prostora za kritiku. Za iracionalnu kritiku mislim. Za racionalnu uvek. Međutim, svet to sada pada u vodu. Ostaće upamćeno da je u političkoj ERI ALEKSANDRA VUČIĆA Crvena zvezda ostvarila najbolje domaće i evropske rezultate od 1991. U Zvezdi nema više neuspešnih i neuticajnih Džajića-Cvetkovića koji su, paradoksalno, fudbalski umrli zajedno sa Jugoslavijom i to baš u trenutku najvećeg uspeha, kada je Zvezda najzad prestigla Partizan.

Džaba Zvezdi najveći broj trofeja i navijača i najviše velikih evropskih pobeda i jedino srpsko finale Kupa UEFA, kada je Partizan imao finale KEŠ-a iz 1966. Džaba Rendžersu veći broj titula, kada je Seltik jedini škotski prvak Evrope. Džaba Olimpijakosu titule kada je samo Panatinaikos igrao na „Vembliju“ najveće finale 1971. Barsa i Real, Liverpul i Junajted imaju mnogo titula prvaka Evrope, pa im je lakše da sabiraju važnost i drugih velikih trofeja. Dakle, Džaja i Cvele su umrli tada i prepišao ih je Zeka. Da je ostao isti odnos snaga u društvu iz 90-ih, Partizan bi prestigao Zvezdu u broju trofeja. Džaja i Cvele su folirali da to više nije važno i ne broji se. O, i te kako se broji. A folirali su jer nisu imali rešenje, a nije im se napuštala lova. Usledila je još grđa era po Zvezdu za vreme DOS-a. Grđa i od Miloševićeve. Em je nesposobni i odavno umirovljeni u beznačajnosti Džajić bez Cvetkovića (uvek su se i mrzeli...) rukovodio već propalom Zvezdom, em je nadirući Dragan Đurić osvojio Partizan. Pošto je bio transformisan u moćnog „dosovca“ Đurić je došao na korak od rekorda Partizana. Zvezda je bežala na kraju Đurićeve ere samo jednu titulu fore i Partizan je već uveliko postao veći, uspešniji klub u Evropi. Da se razumemo, Dragana je boleo donji deo stomaka za DOS, ali je oberučke prihvatio plen i za sebe i za Partizan. Plus, a to je mnogo bitno u životu, nosi urođenu fatalnost i srećnu zvezdu u sebi od kolevke. To je, inače, jako važno u životu. Čak mislim ključno. Znao sam da kad Đurić ode iz Partizana, a Vučić osvoji vlast - nastaje Zvezdino ZLATNO DOBA. Prvo od 1991. Posle skoro 30 godina. Za dosovce se mislilo da su zvezdaška vlast, a Zvezda umrla u fudbalu i zamalo se nije formalno ugasila u košarci pod njima. Lukić priča priču. Na portalu „direktno“ je opozicija, a u Sopotu je šlihtara SNS-a. Za tri-četiri sezone Partizan mu pokupio sve trofeje. Nula trofeja Zvezda. Možda Kup samo jedan sa Prosinečkim na klupi. Beži, bre, indijanac. Pokrij se ušima tamo u selu. I kaži hvala što tališ kintu.

Dijego Falćineli

FK Crvena zvezda

Dijego Falćineli, Foto: FK Crvena zvezda

Koristim priliku da POHVALIM i Zvezdana TERZIĆA. Da l' se mi „videli - ne videli“, „ikad - nikad“, nema nikakvu važnost. Mada mi dođe ručak. On kao najlojalniji Vučićev operativac je sproveo sve najveće ZVEZDINE USPEHE sadašnjice u stvarnost. Biće to bezbroj uzastopnih titula prvaka, biće veća razlika u titulama naspram Partizana nego što je to bila u Jugoslaviji i stalno, svakosezonsko evropsko bitisanje. Zvezda je, pod Vučićem i njegovom desnom rukom Terzićem, najveći i najuspešniji velikan sa Balkana. Zvezda je najveći balkanski klub. Najuspešniji u Evropi. A, kažem, hara i dominira srpskim fudbalom. Iza Zvezde je zagrebački Dinamo. Hajduk i Partizan su smešni za poređenje sa crveno-belima i „modrima“. A, postoji samo još Ferencvaroš. Umrli su Steaua, Dinamo Bukurešt, Videoton, Honved, Ujpešt, Vašaš, MTK, Univerzitatea Krajova, Kluž, CSKA Sofija, Levski Sofija, Legija Varšava, Gornjik, Sparta, Dukla i Slavija iz Praga... Zvezdine uspehe ometaju porazi u derbiju, neosvajanje Kupa i duple krune, ali večite titule i evropski uspesi sve to nadoknađuju.

U Zvezdi ima mesta još za ZORANA STOJADINOVIĆA! Najveći naš menadžer i takođe Vučićev prijatelj. Bio je tu na početku osvajanja vlasti. Otišao je prerano iz Zvezde, iako je potpisao do danas najveće Zvezdine transfere. Grujić, golman Rajković, Vukašin Jovanović, Luka Jović... Paradoks je da Zvezda sada ima titule i evropske neviđene uspehe, ali nema dobre i prave transfere. Direktne jake transfere. Poslednji bio Katai u Alaves. A prodao ga tada Zoran da pomogne Terzi i Zvezdi. Stojadinović ima dobru relaciju sa Terzićem i ne vidim razlog da i sada ne sarađuju. Odlučiće Vučić. A, pošto će Vučić vladati kao Tito, ima vremena za još veće uspehe.
Pozz iz penzije. Moje svetlo ime tek će sijati. Pozz novinarki Tanji Milovanović, prva liga je novinarstva i po svemu ostalom, po imidžu, ponašanju i znanju.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

šaka

03.10.2020 08:03

Voli tebe čovke

DEJAN

03.10.2020 08:05

TI SI JOS NA SLOBODI..CUTI MOLIM TE KAKAV SI TI OLOS I JOS SE POJAVLJUJES ...BEZ SRAMA I STIDA...

Diogen

03.10.2020 14:26

FMPPEZDA ima košarkašku a sada i FK CZ fudbalsku pudlicu.